Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Augusztus 09. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Csemegézz kukoricát!

Csemegézz kukoricát!

A dinnye mellett a másik valódi nyári finomság a főtt kukorica. Szerintem sokan napi szinten tudnák fogyasztani.

Európa Kolumbusz Kristófnak, vagyis Amerika felfedezésének, mi a török népnek lehetünk hálásak, amiért ismerjük a kukoricát. De tényleg ismerjük?

A csemegekukorica, finom íze mellett még bír számtalan pozitív tulajdonsággal, mely miatt néhanapján érdemes elpusztítanunk egy-egy fejet.

Ha vitamin kellene…
… a kukoricára biztosan számíthatsz. A B1-, B2-, B6-, C-vitaminokat nagy arányban tartalmaz. Valamivel kevesebb benne az E-vitamin, de még így is érdemes emiatt is megfőzni egy-egy csövet. B3-vitamin tartalma sem elhanyagolható, de ezt olyan formában tartalmazza, mely szervezetünk számára feldolgozhatatlan.

Ha egy kis vidámságra vágysz…
… szerezz be néhány cső kukoricát! A fentebb már írt B1-vitamin pozitív hatással lehet lelkiállapotunkra, hiszen ha szervezetünk kifogy ennek készleteiből, hajlamosabbá válik a depressziós, szomorkás hangulatra. Ha Te sem vagy épp a topon, akkor főzz meg egy-két fejet ebédre, vacsorára vagy „csakúgy, nasi gyanánt és máris szebb lesz a világ!

Ha lecsökkent volna az ásványi anyag szinted…
… szintén ez a nyári finomság lesz a nyerő. Kalcium, kálium, magnézium, foszfor, kén és nátrium készleteidet feltöltheted vele. Nyomelemekből cinket, vasat, mangánt és rezet is tartalmazhat.

A haja sem utolsó
De nem ám! A belőle főzött tea remek vizelethajtó, pozitív hatással bír a különböző húgyúti fertőzésekre. Ezen felül a vesék is meghálálják fogyasztását, hiszen segít enyhíteni a vesekő okozta fájdalmat, sőt, a vesekő képződését is csökkenti. Korábban sárgaság ellen is alkalmazták.

Lisztérzékenyeknek liszt?
Bizony, méghozzá kukoricából! Mivel a kukorica nem tartalmaz glutént. Sőt, horzsolásokra, sebekre is készíthető belőle krém.

Női bajokra olaj
A kukorica csírájából kinyert olaj különböző nőgyógyászati betegségekre lehet jó. Segíti a petefészek kiegyensúlyozott működését, illetve az itt keletkező ciszták gyorsabb felszívódását.

Csemege gyermekként, gyógyszer 40 felett
A kukoricában található az foszfatidil-szerin nevű vegyület, mely az agyi információ átadás egyik alapvető molekulája. Stressz, depresszió, idegeskedés ellen is remek ellenszer lehet. 40 éves kortól kifejezetten ajánlott a kukorica rendszeres fogyasztás, hiszen sokat javíthat a szellemi frissességen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA