Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. December 06. 16:16, kedd | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Csatlakozott a Dózsa Iskola is az Állatvédelmi témahéthez

Csatlakozott a Dózsa Iskola is az Állatvédelmi témahéthez

Rendkívül nagy érdeklődés mellett, több mint 120 ezer gyerek részvételével indult december 5-én (hétfőn) az Állatvédelmi témahét elnevezésű országos programsorozat, amelynek fővédnöke Varga Judit igazságügyi miniszter.

A felelős állattartásra való nevelést nem lehet elég korán kezdeni, hiszen a most cseperedő generáció lesz majd a jövő állattartója. Eddig még nem volt olyan országos, egy hétig tartó programsorozat, melyben ekkora hangsúlyt fektetnének a fenntartható állatvédelemre és az állatokkal való megfelelő bánásmódra.

Elmondhatjuk tehát, hogy a december 5. és 9. közötti online és külső helyszíneken megvalósuló program egyedülálló közoktatási kezdeményezés, mely a pedagógusok és civil szervezetek részvételével az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztály szemléletformálására fókuszál.
- Az Állatvédelmi Témahét keretei között szeretnénk minél több olyan helyre eljuttatni a gyerekeket, ahol a legkülönfélébb állatokkal ismerkedhetnek meg – nyilatkozta lapunknak a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola tanára Gyenesné Mészáros Edit, akitől azt is megtudtuk, hogy a gyerekek december 5-én a társállatokkal ismerkedtek a Félegyházi Kutyaiskola jóvoltából. Az előadáson a felelős állattartásról és számos - kutyákkal kapcsolatos – érdekes dologról esett szó.

December 6-án (kedden) a haszonállatokkal ismerkedtek meg a diákok a Déli Agrárszakképzési Centrum - Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Tangazdaságában, ahol Rózsa Pál igazgató vezette végig az istállókon, karámokon, ólakon keresztül a mintegy 50 fős csapatot. A gyerekek a háziállatokból sokat meg is simogathattak, ami láthatóan nagy élményt nyújtott számukra.

A tanárnő a hét további programjairól is beszélt, így például megemlítette, hogy a diákok a Kiskunfélegyházi Kutyamenhelyre is el fognak látogatni, sőt onnan is érkeznek aktivisták előadást tartani az iskolába. A programsorozat december 9-én, a „mézes program”-mal fog zárulni, amelyen a diákok megismerkedhetnek a méhtartás és a mézkészítés rejtelmeivel Kis Miklós méhész jóvoltából. Miklós az iskolában fog előadást tartani, melyen nemcsak a szorgos rovarokkal lehet majd megismerkedni, hanem munkájuk „gyümölcséből”, a mézből is lehet csemegézni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)