Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Augusztus 18. 14:39, csütörtök | Helyi
Forrás: OrientPress

Csapadékmentes ünnepre számíthatunk

Csapadékmentes ünnepre számíthatunk

Pénteken az ország nyugati felén erősen, keleten változóan felhős lesz az ég. A Dunántúlon szórványosan, máshol csak elvétve számíthatunk gyenge esőre, záporra.

Estétől aztán nyugaton is csökken a felhőzet. 25–31 fok között alakul a hőmérséklet (északnyugaton lesz hűvösebb), fronthatás nem érvényesül.

Augusztus 20-án, nemzeti ünnepünk napján reggel a Dunántúlon, főleg a Balaton tág környezetében párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet. A reggeli óráktól nyugat felől fátyolfelhőzet sodródik hazánk térsége fölé, melyből csapadék nem alakul ki. Délután változóan felhős lesz az ég, délen lehet több gomolyfelhő ‒ itt elszórtan zápor is kialakulhat. Nyári melegre van kilátás 29–33 fokos maximumokkal.

Vasárnap nyugat felől ‒ egy közelgő markáns hidegfront hatására ‒ erősen megnövekszik a felhőzet, és estig nyugaton már többfelé, máshol még csak elszórtan alakulhat ki eső, zápor, zivatar. Estétől a csapadékrendszer tovább halad keleti irányba, több helyen lehet már az országban zápor, zivatar. Az északnyugati szél nagy területen fokozódhat viharossá. Északnyugaton már csak 20–25, máshol még 26–33 fokos meleg lesz.

Hétfőn a gyakran viharossá fokozódó szél hatására nyugaton csökken a felhőzet, kisüt a nap. Keleten még borongós idő lehet, szórványos záporokkal, zivatarokkal. Délutánra mérséklődik a légmozgás. Megszűnik keleten is a hőség: 24–29 fok között alakul a csúcsérték. Keddtől sok napsütés, és erősödő felmelegedés ígérkezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.