Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Szeptember 20. 13:11, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Családi programmal folytatódott a Széchenyi-nap

Családi programmal folytatódott a Széchenyi-nap

Családi programmal folytatódott ma (szeptember 20.) a Platán utcai Általános iskola Széchenyi-napja.

Családi programmal folytatódott ma (szeptember 20.) a Platán utcai Általános iskola Széchenyi-napja. Pénteken a megemlékezésé, az ünnepé volt a főszerep. Ma a Platán, a József és a gátéri általános iskola diákjai együtt játszottak és nevettek.
A családi program reggel 9 órakor kezdődött. A sok-sok gyermeket és szüleiket Mester Ernő a Kiskunfélegyházi Összevont Általános Iskola igazgatója köszöntötte: Az iskola nevelőtestülete mert egy nagyot álmodni. Azt gondolták, hogy megmutatják elsősorban maguknak, a Móravárosnak és egész Kiskunfélegyházának, hogy három iskola nem csak együtt tanulni tud, hanem együtt ünnepelni és szórakozni is. Pénteken közösen ünnepelték a diákok a Széchenyi-napot. Harminc évvel ezelőtt a Platán iskola nevelőtestülete úgy döntött, hogy a legnagyobb magyart, Gróf Széchenyi Istvánt választják példaképnek. Az évek múlásával ez a megemlékezés kibővült egy családi nappal, melyből hagyományt szeretnénk teremteni. Tavasszal a József Attila Általános Iskola fogja vendégül látni a gátéri és a Platán iskola gyermekeit.
A megnyitóbeszédet követően a pénteki szépíró verseny eredményhirdetésére került sor. A legszebben és leghelyesebben író diákoknak Kapus Krisztián polgármester adta át az elismerő okleveleket.

A családi-nap nyitó eseményeként került sor a hagyományos faültetésre is, mely során a Közelszőlői Pihenőparkban nyolc új csemetét ültettek el a három iskola minden évfolyamának képviselői, valamint egy fát, a tantestület fáját Kapus Krisztián polgármester közreműködésével ültettek el a pedagógusok a parkban.
A programok az első osztályosok Csibeavató ünnepségével és közös főzéssel folytatódtak. A nap folyamán kézműves foglalkozás, arcfestés, kocsikázás, mozgásos sportvetélkedő, kötélhúzás, légvár, homokkép készítés, vásárok és büfé tette teljessé az eseményt a Platán utcai iskolában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok