Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

Kézműveskedéssel, ökojátékokkal és bábelőadással várták a gyermekeket és szüleiket szombat délelőtt a Gyermekbirodalomban, majd a könyvtár nagytermében.
A Profi-L bábcsoport előadásáig a gyerekek újrahasznosítható anyagok felhasználásával fejleszthették kézügyességüket: a műanyag kupakokból és színes papírból, fonalból, kartonokból a legkülönfélébb játékok készültek el. A nagyobbak pedig földgömbös színezőkkel és környezettudatosságra nevelő könyvek lapozgatásával múlathatták az időt.

A Profi-L bábcsoport Holle anyó meséjével kedveskedett a gyerekseregnek, akik élvezettel vettek részt a látványos előadáson.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)