Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Július 02. 08:57, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Csaknem száz szenior örömtáncos ropta a főtéren (videoval)

Csaknem száz szenior örömtáncos ropta a főtéren (videoval)

A Béke-Tér-Zene programsorozat szenior örömtáncosok bemutatójával folytatódott június 30-án a főtéren.

A házigazda félegyházi csoportok mellett Csólyospálosról, Jászszentlászlóról, Gátérról, Kiskunmajsáról, Pálmonostoráról és Kömpöcről is érkeztek régebb óta fiatal táncosok.

Városunkban Kocsisné Móczár Julianna kezdeményezésének köszönhetően vált ismertté ez a kimondottan az idősebb korosztály számára kitalált, forradalmian új, közösségi mozgásforma, mely a nyugat-európai országokban már 45 éve működik.
A szenior örömtánc az idős szervezethez igazított, kíméletes sporttevékenység és „agytorna”, ami a legújabb kutatások szerint eredményesen késlelteti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását. A könnyed dallamokra végzett mozgás kétszer olyan hatékonyan serkenti az agyműködést, mint például a keresztrejtvény, mindemellett pedig közösségépítő szerepe is van a táncnak – tudtuk meg Kocsisné Móczár Julianna szenior örömtánc oktatótól. Végezetül azt javasolta minden kortársának, hogy próbálják ki ezt az igazán kellemes kikapcsolódást nyújtó mozgásformát, biztassák egymást, hiszen nem kell hozzá tánctudás, csak egy kényelmes cipő.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)