Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Augusztus 09. 08:00, hétfő | Külföld
Forrás: Baranyi László, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Csaknem háromszorosára emelkedett az áldozatok száma Romániában

Csaknem háromszorosára emelkedett az áldozatok száma Romániában

Csaknem háromszor annyi koronavírusos beteg halt meg Romániában az elmúlt hét napban, mint az előző héten, az új fertőzések száma pedig másfélszeresére emelkedett.

A stratégiai kommunikációs törzs vasárnapi jelentése szerint az utóbbi 24 órában 208 új fertőzést diagnosztizáltak és három fertőzött vesztette életét, így 29-re emelkedett az elmúlt héten elhunyt koronavírusos betegek száma. Ez csaknem háromszorosa az előző heti 10, illetve a két héttel korábbi 12 halálesetnek.

Romániában július közepén vált nyilvánvalóvá, hogy másfél hónapos stagnálás után ismét gyorsulni kezdett a fertőzés üteme. A most záruló, augusztus 2-8-i héten 1578 új esetet diagnosztizáltak, másfélszer annyit mint az előző héten (1049), illetve ötször annyit, mint egy hónappal korábban, a július 5-11-i héten, amikor még csak 285 új eset volt.

A járvány gyorsulásának hatása néhány napos eltolódással mutatkozott meg a kórházi kezelésre szorulók, illetve egyhetes eltolódással az intenzív terápiára szoruló súlyos esetek számának emelkedésében. Július 17-e óta a kórházban kezelt fertőzöttek száma 240-ről 579-re, az intenzív osztályon ápoltaké pedig 32-ről 79-re növekedett.

Július közepétől kezdődően mostanáig a napi két haláleset számított átlagosnak. Az utóbbi két hét esetszámaiból kiszámított mozgóátlag - miután három hétig stagnált - vasárnap emelkedett ismét háromra. Az elmúlt héten kedden és pénteken 5-5, szombaton pedig már 8 áldozatot követelt a járvány.

A 19,3 millió lakosú Romániában 5 millió 65 ezer ember, a beoltható 12 év feletti lakosság kevesebb mint 30 százaléka kapott legalább egy adag oltást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.