Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Március 08. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csaknem felére csökkent az OTP eredménye

Csaknem felére csökkent az OTP eredménye

Péntek hajnalban tette közzé gyorsjelentését az OTP, és az elemzői várakozásnál rosszabb számokat közölt. A csoport tavaly összességében 48 százalékkal alacsonyabb, 68,1 milliárd forint adózás utáni számviteli eredményt ért el, elsősorban a negatív eredményhatású korrekciós tételek emelkedése miatt.

A társaság gyorsjelentése szerint a csoport korrigált adózott eredménye 145,8 milliárd forint volt, ami 4 százalékkal marad el az előző évitől. A csoport a negyedik negyedévet 1,4 milliárd forint adózott számviteli és 10,6 milliárd korrigált nyereséggel zárta, ami 87, illetve 75 százalékkal marad el az előző negyedévitől, és 95, illetve 60 százalékkal az egy évvel korábbitól. A jelentés szerint a múlt évet javuló bevételi és stabil nettó kamatmarzs, a második félévtől jelentősen lassuló portfólióromlás, a negyedik negyedévi magas kockázati költségeknek köszönhetően éves szinten 4,4 százalékponttal javuló céltartalék-fedezettség jellemezte.

A nettó profit mind belföldön, mind külföldön csökkent, részben a mérlegalkalmazkodásnak, részben pedig a magasabb tartalékolási szintnek köszönhetően. A fontosabb piacokon továbbra is visszafogott a hitelaktivitás, így jelentős profit-driver egyelőre nem látszik, viszont jó hír, hogy a bank konzervatív politikájának köszönhetően a rossz hitelek fedezettsége egyre javul olyan kockázatos piacokon, mint az orosz is - írta a Napi Gazdaság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata