Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2016. Október 05. 18:26, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Csak vesztesei voltak a hétvégi népszavazásnak

Csak vesztesei voltak a hétvégi népszavazásnak

A Magyar Szocialista Párt mind a harmincegy szavazókörben képviseltette magát, ezzel megadva a törvényességi felügyeletet az ellenzéki pártok részéről.

Más ellenzéki párt sajnos nem küldött Félegyházán és a térségben szavazóköri delegáltakat a népszavazásra.

Városunkban 24.691 ember volt szavazásra jogosult, 1051 emberrel kevesebb, mint 2010-ben, 608 emberrel kevesebb, mint 2014-ben az önkormányzati választásokon. A szavazás eredményeként pedig elmondható, hogy a jogosultak közül 13.114 ember adta le a voksát, ami azt jelenti, hogy 53%-uk maradt otthon. Azok közül is, akik elmentek, közel 5% érvénytelenül szavazott és majd 2% igennel.

Mindezek azonban csak számok. Függetlenül a szavazás eredményétől elmondható, hogy ennek a népszavazásnak győztesei egyáltalán nem voltak. Hiszen az az összeg, amit elköltöttek a kampány keretén belül a kormányzat részéről, közel 50 sportcsarnokra lett volna elegendő, 15-20 db új iskolát lehetett volna építeni. De nézhetjük példaként a félegyházi kórházat is, melynek átadása tavaly december óta húzódik. Gyakorlatilag ebből az összegből, amit elköltöttek a kampány folyamán, már rég át lehetett volna adni, sőt felújításra és kibővítésére is lett volna keret. – tudtuk meg Eszik Bencétől, a Magyar Szocialista Párt kiskunfélegyházi városi szervezetének elnökségi tagjától.

A népszavazásnak az egész magyar társadalom a vesztese - nyilatkozta Horváth Tamás a Magyar Szocialista Párt kiskunfélegyházi városi szervezetének elnöke a hétvégi szavazás kapcsán. Olyan gyűlöletet és félelmet ültetett el a kormány az elmúlt másfél év során az emberek lelkében, ami megbocsáthatatlan. Ezt az erőltetett haragot a hétköznapokban is átéljük. A közélet erről szól, hiszen a családokban, baráti társaságokban nincs olyan beszélgetés, ahol ne kerülne szóba a migráns válság és ne torkollana utálkozásba és a bevándorlók szidalmazásába. A kormány által kierőszakolt negatív kampány megkoronázása pedig a népszavazás volt, amelyet az MSZP elfogadhatatlannak tart.

Elfogadhatatlan, mert az elmúlt másfél év alatt, míg a kormány és a magyar ember bőszen „migránsozott”, addig megfeledkeztünk a családokról, a nyugdíjasokról és a fiatalokról is. Például a nyugdíjak reál értéke évről-évre csökken, nincsen fizetőképes állás, ami itthon tartaná a fiatalokat, hogy el tudják tartani családjaikat, egyre kevesebb gyermek kezdi el az iskolát már itt városunkban is. A fentieken túlmenően a kormány azt az összeget, amelyet a népszavazás kampányára elköltött, az oktatás színvonalának emelésére és fejlesztésére is fordíthatta volna.

A szocialista képviselő a párt szociális, segítő tevékenységeinek végzése folytán azt tapasztalja, hogy sajnos napról-napra nő a rászorulók száma. Többek között ennek a helyzetnek az orvoslására sem helyezett semmiféle hangsúlyt a kormány, inkább azt tartotta fontosnak, hogy sulykolja az emberekbe a migránsoktól való félelmet. A bevándorlókhoz fűződő gyűlölködés hatására pedig még arról is hajlandó megfeledkezni a hétköznapi ember, hogy milyen korrupt hatalmak uralkodnak felette. A kormánynak pedig pontosan az a célja ez uszítással: elterelni a figyelmet arról, hogy valójában mire is folynak el azok a milliárdok, amelyeket országunk élhetőbbé tételére kellene fordítaniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 09:56, csütörtök | Helyi

Remekeltek a Mezgések a Hagyományos sütemények versenyén

Hosszas kiesés után idén ismételten megrendezésre került a Cukrász Hagyományőrző Verseny.

2021. December 02. 09:53, csütörtök | Helyi

Informatika versenyen jártak a Batthyány Iskolások

November 23-án informatikai versenyre hívta az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóit a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

2021. December 01. 22:18, szerda | Helyi

Festménykiállítás a sportcsarnokban

A Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. Kulturális Programirodája és a Holló László Képzőművészeti Kör együttműködve MEGHÍV minden sportot és művészetet kedvelő félegyházi lakost „sportos” festménykiállítására.

2021. December 01. 17:20, szerda | Helyi

Novemberben is sikeresen szerepeltek a Koppányok