Városlista
2022. január 18, kedd - Piroska

Hírek

2021. December 07. 11:16, kedd | Helyi

Csak átugrott a szomszédba lopni

Csak átugrott a szomszédba lopni

Elfogták a kiskunfélegyházi rendőrök azt a 21 éves férfit, aki besurrant szomszédjához és ellopta értékeit.

Bejelentés érkezett lopásról idén ősszel a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra. A sértett elmondta, hogy két ismerősével együtt béreltek egy házrészt, egészen szeptember 24-ig, amikor munkalehetőség miatt eljöttek onnan. Pár értéküket azonban otthagyták. A férfi november 9-én ment újra a házhoz, amelyből idő közben eltűnt a laptopja, valamint egy bőrönd, tele a ruháival.

A kiskunfélegyházi rendőrök két nappal később megtalálták az eltulajdonított laptopot egy 30 éves helybélinél. A férfit tanúként hallgatták ki, aminek során kiderült, hogy vásárolta az eszközt, de nem tudta, hogy lopott. A rendőrök lefoglalták az értéket és visszaadták a tulajdonosának. Ezután hamar eljutottak a tolvajhoz, akit a tegnapi napon elfogtak és őrizetbe vettek. A 21 éves gyanúsított beismerő vallomást tett: elmondta, hogy szomszédja volt a sértettnek, és rendszeresen bejárt az ingatlanba, ugyanis jóban volt az lakókkal. Amikor feltűnt neki, hogy egy ideje nem lakják az épületet, gondolta megnézi, hátha maradt ott pár holmi, amit értékesíthet. Először a zárt ajtót próbálta benyomni, de nem járt sikerrel. Ekkor meglátta, hogy az egyik ablakból hiányzik az üveg, amin benyúlt, és belülről könnyedén kinyitotta. Ezután bemászott a házba és vitt mindent, amit talált. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi több bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható, amelyek miatt nyomozás van folyamatban ellene. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 14:15, kedd | Helyi

A költési időszak kezdete előtt elvégzendő munkákra hívja fel a figyelmet az MME

A tapasztalatok alapján három olyan gyakori tevékenység van, amely az ország lakosságát és az önkormányzatokat leginkább érinti.

2022. Január 18. 13:27, kedd | Helyi

Időseknek szóló nemzeti táplálkozási ajánlást tett közzé az OGYÉI

Új, kifejezetten a 60 év feletti korosztálynak szóló, nemzeti táplálkozási ajánlást tett közzé az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

2022. Január 18. 12:59, kedd | Helyi

Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására

Megjelent az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló Országos Iskolakert-fejlesztési Program IV. ütemének pályázati felhívása, melyre óvodák, általános- és középiskolák jelentkezését várják 2022. január 30-ig.

2022. Január 18. 11:31, kedd | Helyi

Tovább hűl az idő

A hét második felében az éjszakák egyre hűvösebbek lesznek, csütörtökön az eső mellett hó is hullhat.