Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2016. Május 01. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hirado.hu

Csak a baj lehet nagyobb a mellnövelő csodaszerektől

Csak a baj lehet nagyobb a mellnövelő csodaszerektől

Súlyos szív és vérnyomásproblémákat okozhatnak, vagy a májra, a csontokra és az izomzatra is rossz hatással lehetnek az interneten forgalmazott csodakenőcsök ismeretlen összetevői.

A mellnövelő tabletták és krémek többnyire gyógynövény kombinációkkal ígérnek gyors és látványos eredményt. Legalábbis így próbálnak rávenni a vásárlásra az interneten található hirdetések.

Súlyos mellékhatásai lehetnek

Tóth Zsigmond gyógynövényszakértő ismer ugyan olyan növényeket, melyeket kiegészítő kezelésként használnak mellnövesztésre, de szerinte azok önmagukban nem igazán érnek semmit, sőt komoly mellékhatásokkal számolhat a használójuk.

A Thaiföldön honos pueraria mirifica például a legtöbb fitoösztrogént tartalmazza a természetben található növények közül. Gyógyszerként hatásos is, sőt radikális hatása van.

„Ha valaki elkezdi szedni, akkor mindenképpen számítson arra, hogy akár nagyon erős problémákkal is számolhat az ájulástól, a migrénes fejfájáson át a vérnyomásproblémákig ”- mondta az M1 Kosár c. magazinjában.

Kizárt a tartós hatás

Mellnövekedést ígérnek azok a termékek is, amelyekben jamszgyökér, kínai angyalgyökér vagy barátcserje van. Ezeket több hirdetésben is megtalálni, de a szakember szerint csak növényektől radikális eredményeket várni, teljesen kizárt.

Legfeljebb egy fogamzásgátló tabletta szedésekor tapasztalható mellfeszesedést, esetleg egy kisebb tartásjavulást tudunk elérni, de tartós és biztos mellnövesztést nem igazán tart elképzelhetőnek.

Akciósan 43 ezerért

A hirdetések persze igyekeznek nagyon meggyőzőek lenni. Van amelyik három hét alatt ígér változást, van amelyik 2-3 kosárméretnyi növekedést garantál.

Az árak ugyanakkor borsosak. Az olcsóbb szerek is több ezer forintba kerülnek, de van olyan, amely "csak most" akciósan 43 ezer 200 forintba kerül.

Számtalan, a mellével elégedetlen nő viszont hinni akar ezeknek a hirdetéseknek, és csak használat után jön rá, hogy esélytelen egy krémtől, vagy tablettától várni a csodát.

Nem is tudjuk, mi van bennük valójában

Az M1 fogyasztóvédelmi magazinjának nyilatkozó plasztikai sebész tapasztalatai szerint aki emlőnagyobbító műtétre jelentkezik, az előtte már több "csodaszert" kipróbált már.

Mivel nagyon sok fajta önámító készítmény van, a mellékhatások is sokfélék lehetnek. A legtöbb krémről, tablettáról azt sem tudjuk, mi van benne igazából.

„A legnagyobb probléma, hogy ezek a termékek több olyan összetevőt is tartalmazhatnak, melyek súlyos szív, vérnyomás problémákat okozhatnak, vagy esetleg a májra, a csontokra, az izomzatra lehetnek rossz hatással” - magyarázta Dr Ivanics György.

Az se jó, ha túl nagy

Tényleges és látványos mellnövekedést csak sebészeti beavatkozással érhetünk el. Mellimplantátumok nélkül kizárt a komoly változás.

„Ugyanakkor ha valaki túl nagy implantátumot szeretne behelyezni, az látszik hogy mesterséges. Az az ideális, ha valaki olyan mértékben növeli meg, hogy az még belefér a normális kategóriában” - figyelmeztetett a szakember.

Törekedjünk a természetességre

Steinmetz Zoltán több mint 20 évig foglalkozott fehérnemű-forgalmazással. Ő azt javasolja, hogy az alakjukkal elégedetlen hölgyek is törekedjenek inkább a természetességre.

„Ne akarjunk természetellenes növekedést elérni, legyen inkább egy kis trükk, még ha az egy kicsit becsapás is. Igazából a szép forma, esztétikusabb mint a nagy forma ”- hangsúlyozta.

Minden korosztálynak meg vannak a maga igényei, de egy biztos: érdemes inkább egy jó melltartóra költeni, mint ismeretlen tablettákra vagy krémekre.

Legyen körültekintő!

Bármit is választanak azt csak körültekintően tegyék. Ismeretlen helyről, leinformálhatatlan cégtől ne rendeljenek semmilyen terméket.

Ha bizonytalanok, nézzenek utána az összetevőknek, és talán a legfontosabb, hogy kérjék ki szakember és orvos tanácsát, mielőtt bármit is elkezdenének szedni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 19:45, péntek | Helyi

Már lehet jelentkezni a Petőfi Emlékfutamra

Petőfi Sándor emlékfutás Kiskunfélegyháza belvárosában, a város értékeinek népszerűsítése a sportturizmus élénkítésével, ahol helyi zenei produkciókkal találkozhatnak a futók az útvonal mentén.

2024. Április 12. 16:28, péntek | Helyi

Fedezd fel!

A Batthyány Lajos Általános Iskola 3. z osztályosai a csillagászat területén bővítették ismereteiket.

2024. Április 12. 16:20, péntek | Helyi

Interaktív megemlékezés a Költészet Napja alkalmából

József Attila születésnapjára, a magyar költészet napjára iskolánk hetedikes tanulói készültek. Felkészítő tanáruk Fáber Judit volt.

2024. Április 12. 15:17, péntek | Helyi

Vasárnap lesz az április vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2024. április 14. (vasárnap).