Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Augusztus 30. 07:30, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti - fotó: twitter

Cliff Richard új albummal jelentkezik

Cliff Richard új albummal jelentkezik

Cliff Richard brit popsztár szerdán bejelentette, hogy 14 évvel legutóbbi lemeze után, novemberben új albummal jelentkezik, csupa új számokkal.

A 77 éves zenész a Rise Up címet adta az új lemeznek ezzel is ünnepelve azt a nehéz időszakot, amelyen túl van. Richard megnyerte a BBC elleni kártérítési perét, amelyet azért indított, mert a brit közszolgálati tévé élő helikopteres közvetítésben számolt be arról, amikor 2014-ben a rendőrség megszállta az otthonát bizonyítékok után kutatva egy nyolcvanas évekbeli szexuális bántalmazási gyanúval kapcsolatban.

Az énekest nem vették őrizetbe és meg sem vádolták semmiféle bűncselekménnyel. A brit bíróság ítélete szerint viszont súlyosan megsértették a jogait az ügy szenzációhajhász tálalásával.

Nagy-Britannia első saját popsztárja a 16 számot tartalmazó új albumának bejelentését éppen első kislemeze hatvan évvel ezelőtti kiadásának évfordulójára időzítette. A Move It című felvétel 1958. augusztus 29-én jelent meg.

A sztár a londoni Abbey Road-i Stúdióban megtartott sajtóértekezletén azt mondta: a Rise Up jól tükrözi lelkiállapotát. "Sikerült kijutnom ebből az ingoványból" - tette hozzá.

Richard arról is beszélt, hogy a lemez egyfajta újjászületés számára.

A lemezen csaknem negyed század után először énekel egy duettet is Olivia Newton-Johnnal.

A Beatles és Elvis Presley után Cliff Richard volt a legkelendőbb zenész a brit kislemezek történetében. Legnagyobb slágerei között szerepel a The Young Ones, a Living Doll, a Summer Holiday, a Mistletoe And Wine és a The Millennium Prayer.

Címkék: album, cliff richard, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára