Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Március 26. 09:59, kedd | Belföld
Forrás: mti

Cipőfűzővel fojtotta meg fiatal élettársát egy szökésben lévő fogoly

Cipőfűzővel fojtotta meg fiatal élettársát egy szökésben lévő fogoly

Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát

- közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel. Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta, a vádirat lényege szerint a férfi csalásért és lopásért 2018. február 1-jétől töltötte több mint hároméves börtönbüntetését. Az állampusztai büntetés-végrehajtási intézetből június 14-én kapott kétnapos eltávozást azért, hogy beteg édesapját meglátogathassa.

A férfi azonban úgy döntött, hogy nem folytatja a börtönbüntetését, hanem inkább külföldre szökik. Ezt megbeszélte élettársával is. Június 16-án délelőtt a vádlott és a nő a Nagyecsed melletti erdőbe ment, ahol vitatkozni kezdtek, mert a nő meggondolta magát. Már nem akart külföldre szökni, és azt kérte a férfitől, hogy menjen vissza a börtönbe.

A vádlott dühös lett, és egy - övként használt - cipőfűzővel megfojtotta élettársát. Tette után a férfi a szomszéd faluban rejtőzött el, de a rendőrök másnap délelőtt egy lakatlan házban megtaláltak.

A többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben az ügyészség emberölés bűntette és fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság fegyházbüntetésre ítélje és zárja ki a feltételes szabadság kedvezményéből - közölte Martossy György.

Megjegyezte, az ügyészség húsz év fegyházbüntetés kiszabását tartja indokoltnak, amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és azt a bíróság elfogadja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni