Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Május 19. 09:05, hétfő | Sport
Forrás: Varga Ferenc

Címvédés kapujában a KHTK

Címvédés kapujában a KHTK

A győzelmet Csikós József emlékének ajánlják.
A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 27. fordulójában a tabella 9. helyén álló Kecskeméti LC csapatát fogadta a listavezető.

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 27. fordulójában a tabella 9. helyén álló Kecskeméti LC csapatát fogadta a listavezető. A vendégek a héten a második bajnoki mérkőzésükre készültek, hétközben szoros mérkőzést játszottak a rivális HÍD-SC otthonában.

Kiskunfélegyházi HTK – Kecskeméti LC 3 – 2 (2-1)

Kiskunfélegyháza, 200 néző. 2014. 05. 17-szombat 17: 00
Vezette: Rácz Béla (Allaga Iván, Szabó Gábor)

KHTK: Tóth P. – Cseh (Koncz), Némedi, Sándor, Balog M., Palásti, Ábel, Balog Sz., Nagy V., Katona B., Zs. Juhász (Szabó T.) Vezetőedző: Némedi Norbert. Edző: Kádár Tamás, Nádasdi Péter.

KLC: Csala (Mihályka) – Sutus-Juhász (Ihos), Garaci, Sztehlik, István, Péntek, Nagy D., Vékes, Káli (Szántó), Szabó A.(Kneiszel, Parti (Nagy G.) Vezetőedző: Márton Pál.

Gólszerzők: Katona B., Némedi, Balog Sz. illetve Parti, Ihos.
Jók: Katona B., Ábel, Zs. Juhász, Balog Sz., Némedi illetve Csala, Sztehlik, Parti
Sárga lap: Palásti, Zs. Juhász illetve István, Szabó A., Parti, Szántó.

Lendületesen kezdték a mérkőzést a csapatok. A vendégek zárt, fegyelmezett védekezését nehéz volt megbontani. Az első lehetőség egy kontrából a vendégek előtt adódott, de a hazaiak tisztázták a veszélyhelyzetet. A félegyháziak sokpasszos játékkal építették fel akcióikat, de a befejezések nem sikerültek. A mérkőzés 7. percében megszerezték a vezetést, szép baloldali támadás futott, Nagy Viktor átadásával Katona Balázs kilépett, becsapta védőjét és a kifutó kapus felett a hálóba emelt, 1-0. A hazaiak vezetése nem törte össze a vendégeket, továbbra is kontrákkal igyekeztek és a 24. percben egyik támadásuknál a büntetőterületen belül a játékvezető szabálytalan belépést látott a hazaiak védekezésénél, a megítélt büntetőt Parti értékesítette, 1-1. A hazaiak sorra vezették támadásaikat, végül a félidő végén Ábel szögletét Némedi a kapu jobb oldalába fejelte, 2-1.

Szünet után is nagyon jól küzdöttek a felek, felváltva vezették támadásaikat. A hazaiak játéka gyorsabb lett, uralták a mérkőzést. A 70. percben a vendéglátók fölénye góllá érett, egy támadás végén a vendégek játékosa Parti kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, 11-es következett, amit Balog Szabolcs nagy nyugalommal helyezett a kapuba, 3-1.
A megnyugtató előny után a hazai csapat pontos adogatásokkal szervezte, és továbbra is irányította a játékot, de a befejezések nem sikerültek. A mérkőzés vége felé egy pici hiba csúszott a védekezésbe, a vendégek gólt értek el, Kneiszel éles baloldali beadására Ihos Ádám érkezett és kozmetikázott az eredményen, 3-2.

A mai mérkőzés nagyon fontos volt a KHTK számára a bajnoki cím szempontjából. A szoros eredmény ellenére végig kézben tartották a mérkőzést, minden úgy alakult, ahogy eltervezték. A vendégek is nagyon szervezettek voltak és így egy jó mérkőzés kerekedett, megérdemelt hazai győzelemmel. A KHTK csapata a mai győzelmet volt játékostársuk, Csikós József emlékének ajánlja.

Némedi Norbert, a KHTK vezetőedzője: Nehéz meccsre számítottunk. Tudtuk, hogy a vendégeknél több fiatal KTE-s játékos is lehetőséget kap. Ellenfelünk a héten riválisunk ellen is szoros mérkőzést játszott. A csapatunk a mai mérkőzésen mindent megmozgatott a győzelem érdekében. A helyzetkihasználáson van még csiszolni való, de összességében győzelmünk nem forgott veszélyben.

Márton Pál, a KLC vezetőedzője: Kimondottan jó mérkőzés volt. A sors úgy hozta, hogy a héten a megye két legjobb csapatával kellett játszanunk, de mindkét mérkőzésen helytálltunk. A mérkőzés jelentős részében a Félegyháza fölényben volt, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Az U-19-es mérkőzés eredménye:
Kiskunfélegyházi HTK – Kecskeméti LC 2 – 0 (1-0)
Gólszerzők:
Fekete Tamás, László Viktor.

Varga Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.