Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2011. Október 16. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Chipsadós termék lesz a cukrozott sör is

Chipsadós termék lesz a cukrozott sör is

Bekerült a cukrozott sör a chipsadós termékek körébe, emelkedik több illeték, településadót vethet ki az önkormányzat - többi között ilyen változások lesznek a jövő évi adótörvényekben.

A cukrot tartalmazó sör és az alkoholos üdítő népegészségügyi termékadója 20 forint lesz literenként. A korábbi termékek közül csak az energiaital literenkénti 250 forintos adója nem változik. Az üdítőitalé literenként 5-ről 7 forintra, a süteményé kilogrammonként 100-ról 150 forintra a sós snack és az ételízesítő pedig 200-ről 250 forintra emelkedik. A kávé után mégsem kell fizetni. Átalakul az autók átírási illetéke: a jövőben a motor teljesítményétől és a kocsi korától függ majd az illeték mértéke. Változnak a bírósági illetékek is: a válóper után például 30 ezer forintot kell fizetni a jövőben.

Jövőre az önkormányzat települési adót vethet ki, de az új közteher levonható lesz az iparűzési adóból, valamint nem állapítható meg törvényben szabályozott közteher tárgyára, így jövedelemre, adózás előtti eredményre és árbevételre. Az önkormányzat által kivetett építmény- és telekadó nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének a 3 százalékát. Felgyorsul az ingatlanilleték kivetése: az ingatlan megszerzéséről az ingatlan-nyilvántartási eljárás befejezését követő 8 napon belül értesíti a földhivatal az adóhatóságot. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 08:40, vasárnap | Belföld

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.

2024. Február 25. 08:37, vasárnap | Belföld

Minden webáruháznak szerződnie kell a Magyar Postával

A Magyar Posta a csomagkézbesítés növekedésére számít.

2024. Február 25. 08:35, vasárnap | Belföld

Kocsis Máté: új gyermekvédelmi rendszert kell kialakítani

Új gyermekvédelmi rendszer kialakításának igényét fogalmazta meg a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, ahol elmondta: tiszta, világos szabályokra és felügyeletre van szükség.

2024. Február 24. 13:24, szombat | Belföld

Orbán Viktor a BYD autógyártó vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Karmelita kolostorban fogadta a kínai BYD autógyár vezetőségét, és áttekintették az óriásvállalat magyarországi beruházásainak helyzetét