Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 19. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

„Chipsadó” – közeleg a bevallási határidő

„Chipsadó” – közeleg a bevallási határidő

Október 20. - a népegészségügyi termékadóról szóló törvény által meghatározott adófizetési kötelezettség bevallási határideje a havi, illetve a negyedéves áfa-bevallók részére.

Az adókötelezettség üdítőitalra, energiaitalra, előrecsomagolt cukrozott készítményre, sós snackre, ételízesítőre vonatkozik, amennyiben azok előrecsomagolt terméknek minősülnek, a jogszabályban meghatározott vámtarifaszámok alá besorolhatók, illetve az ott leírt feltételeknek megfelelnek, továbbá első belföldi teljesítési helyű értékesítésük megvalósul.

A szeptember 1-jén hatályba lépett népegészségügyi termékadóról szóló törvény a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszervét jelölte ki a termékadóval kapcsolatos feladatok végrehajtására, úm. a bevallások feldolgozására, az adófizetési kötelezettség, illetve egyéb, a jogszabály által meghatározott kötelezettségek betartatására, ellenőrzésére.

Első alkalommal a havi, illetve negyedéves áfa-bevallásra kötelezetteknek kell eleget tenni bevallási kötelezettségüknek október 20-ig. A bevallást – általános esetben –elektronikus úton kell megtenni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszerve felé. A nyomtatvány és a hozzá tartozó kitöltési útmutató a www.nav.gov.hu oldalon található meg.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.