Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2013. Január 10. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

CES: sokat fejlődtek a 3D tévék

CES: sokat fejlődtek a 3D tévék

Az idei CES kiállításon három nagy trendre figyelhetnek fel az érdeklődők, és úgy tűnik a televízió gyártók 2013-ban minden energiájukat a 3D készülékekre fordítják.

A Las Vegas-i CES kiállítás hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen rengeteg érdekes, vadonatúj fejlesztésről rántják le a leplet, és a termékek alapján meg lehet határozni, hogy 2013-ban milyen irányba mozdulnak el a fejlesztők. Az egyik legfőbb trend az internet széles körű integrálása a technikai készülékekbe. A jövőben nemcsak a mobiltelefonunk vagy a laptopunk lesz az internethez kapcsolva, hanem a hűtőszekrényünk, a vérnyomásmérőnk, sőt az autónk is. A BMW, az Audi és a Ford már javában fejleszti az „online autót”, ami megkönnyíti az utasok dolgát, sőt egy meghibásodásról vagy egy balesetről automatikusan értesíteni tudja a mentőket és a szakszervizt. A második trend az okostelefonokat érinti: a képernyő egyre nagyobb lesz, a hardver egyre gyorsabb, sőt a gyártók már azzal kísérleteznek, hogy egy speciális zajszűrő segítségével kiiktassák a környezeti zajokat, így akkor is tökéletesen hallhatjuk majd a partnerünket, ha körülötte viharos szél fúj. Na és akkor lássuk a harmadik nagy trendet!

3D tévék: tökéletes moziélmény otthon

A térhatású televíziózás csak néhány éves múlttal rendelkezik, ehhez képest rohamosan fejlődik ez a szegmens. Az LG például egy olyan készüléket dob hamarosan piacra a 84LM9600 személyében, ami valós konkurenciát jelenthet a mozik számára. A 213 centiméteres képátló igen impozánsnak tűnik, és ehhez a mérethez már nem volt elegendő a sima full HD felbontás, ezért a 4K felbontás mellett döntöttek, ami 3840x2160 pixelnek felel meg. A LED Plus technológia és a local dimming (egyes diódák fényerejének elhalványítása és erősítése) révén tovább javul a kontraszt, a színek élethűsége, emellett nagyobb energiahatékonyság érhető el. A 3D-s filmekhez továbbra is szükség van szemüvegre, de ezek könnyűek, és kevésbé terhelik meg a szemet, mint a régi változatok. Konverzió is lehetséges lesz a 2D-s és 3D-s videók között, ezt leginkább filmek vagy sportközvetítések esetén lehet kihasználni. Természetesen egy ilyen „felturbózott” film sosem éri el azt a hatást, mintha ténylegesen 3D-ben rögzítették volna, de mindenképpen hasznos funkció.

Ketten néznek egy tévét, de két különböző képet!

A konzoljátékok kedvelőinek különösen tetszeni fog a Dual Play funkció, ugyanis ezen a tévén megoldható az, hogy két szemüveg segítségével, két különböző szögből nézve más-más képet láthassanak a játékosok, így például az egymás elleni autóversenyzésnél nincs szükség arra, hogy megfelezzük a képernyőt. A hangrendszer 50 wattos teljesítményt és 2.2-es hangzást tud produkálni a 10 hangszóró jóvoltából. A további extrák közül érdemes kiemelni a hangvezérlést, emellett scrollozni lehet a távirányítón, ami megkönnyíti a Smart TV-s szolgáltatások kezelését. Ezzel a hatalmas képernyővel és a kiváló kvalitásokkal az LG szupertévéje valódi moziélményt nyújt a lakásban, más kérdés, hogy 4 millió forintos árcetlivel fogja riogatni az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 17:05, hétfő | Belföld

Gombafertőzéseket vizsgáló kutatási program zárult le Szegeden

Különböző gombafertőzések hátterét vizsgáló és új kezelési stratégiák alapjait megteremtő kutatási program zárult le a Szegedi Tudományegyetemen és a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban

2021. Október 25. 15:08, hétfő | Belföld

Podcast-sorozatot indított az Egyszülős Központ

Podcast-sorozatot indított az Egyszülős Központ az egyedülálló szülők mindennapjainak könnyebbé tételéért.

2021. Október 25. 14:05, hétfő | Belföld

Kegyetlen gyilkosok utáni nyomozás zárt le a rendőrsé

A nyomozók befejeztek egy tavalyi gyilkossági ügyet. A 18 órán belül elfogott, azóta letartóztatásban lévő tetteseket védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

2021. Október 25. 09:45, hétfő | Belföld

A kormány tagjait kérdezik a képviselők

A képviselők a kormány tagjainak tehetnek fel kérdéseket hétfőn az Országgyűlésben.