Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Július 20. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Célegyenesbe ért a Virágos Magyarország verseny értékelése

Célegyenesbe ért a Virágos Magyarország verseny értékelése

A szervezők a pandémia miatti egy év kihagyás után idén visszatértek a mozgalom eredeti célkitűzéséhez, újra a települési önkormányzatok részére hirdették meg a versenyt.

A szervezőbizottság döntése értelmében két héttel meghosszabbították az idei környezetszépítő verseny nevezési időszakát, így július 1-jéig jelentkezhettek a közterületeiket megmérettetni kívánó önkormányzatok, és a Virágos balkonok, virágos kertek lakossági versenyben induló amatőr kertészek. Mindkét versenyben hamarosan indul a közönségszavazás is a Virágos Magyarország Facebook oldalán. Mindenkit arra buzdítunk, szavazatával támogassa kedvenc Bács-Kiskun megyei települését.

A szervezők a pandémia miatti egy év kihagyás után idén visszatértek a mozgalom eredeti célkitűzéséhez, újra a települési önkormányzatok részére hirdették meg a versenyt. Mint emlékezetes, a járvány miatt tavaly rendhagyó módon csak a lakosság jelentkezhetett a legszebb balkonokkal és kertekkel.

A 28. alkalommal meghirdetett Virágos Magyarország versenyre ebben az évben Bács-Kiskun megyéből, mások mellett a kalocsai járásból is több település nevezett be, a megmérettetésen hagyományosan ott van a több alkalommal komoly elismerésekben részesült Géderlak és Ordas is.
Idén újdonságként a kétezer főnél nagyobb lélekszámú települések online is benyújthatták pályázataikat.

Folytatva a két éve megkezdett hagyományt, a versenyre ezúttal is nevezhettek a határon túli magyarlakta települések, sőt az erdélyi közösségek mellett idén már Kárpátaljától a Vajdaságig, vagy a Felvidéktől Ausztriáig minden régióból pályázhattak települések.

A tavalyi sikert követően a Magyar Turisztikai Ügynökség ismét meghirdette a Virágos balkonok, virágos előkertek versenyt is, amelyhez amatőr kertészek egy rövid leírással együtt tölthették fel fotóikat saját kertjeikről, balkonjaikról.

Az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyében több mint 320 önkormányzat – köztük több tucatnyi határon túli magyarlakta település – kívánta megmérettetni közterületeit, zöldfelületeit, parkjait. A verseny szervezőbizottsága rövidesen megkezdi az online pályázatok kiértékelését, illetve a személyes zsűrizést választó települések felkeresését.

Az idei versenyen is több kategóriában osztanak díjakat, a győztesek kihirdetése szeptember közepén várható.

Idén is több százan pályáztak a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett Virágos balkonok, virágos előkertek versenyben, melynek keretében amatőr kertészek egy rövid leírással és fotókkal mutathatták meg saját kertjeiket, balkonjaikat, teraszaikat. Ezeknek a pályázatoknak az előzsűrizése is megkezdődik, több kategóriában lehet értékes kertészeti utalványokat nyerni, az eredményhirdetés szintén szeptemberben várható.

Ahogy korábban, a nagyközönség idén is beleszólhat mind az önkormányzati, mind a lakossági verseny végeredményébe,így a nyertesekről nemcsak a neves kertészeti szakemberekből álló szakmai zsűri dönt majd, hanem a hamarosan elinduló közönségszavazás is a Virágos Magyarország közösségi oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.