Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2021. Július 20. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Célegyenesbe ért a Virágos Magyarország verseny értékelése

Célegyenesbe ért a Virágos Magyarország verseny értékelése

A szervezők a pandémia miatti egy év kihagyás után idén visszatértek a mozgalom eredeti célkitűzéséhez, újra a települési önkormányzatok részére hirdették meg a versenyt.

A szervezőbizottság döntése értelmében két héttel meghosszabbították az idei környezetszépítő verseny nevezési időszakát, így július 1-jéig jelentkezhettek a közterületeiket megmérettetni kívánó önkormányzatok, és a Virágos balkonok, virágos kertek lakossági versenyben induló amatőr kertészek. Mindkét versenyben hamarosan indul a közönségszavazás is a Virágos Magyarország Facebook oldalán. Mindenkit arra buzdítunk, szavazatával támogassa kedvenc Bács-Kiskun megyei települését.

A szervezők a pandémia miatti egy év kihagyás után idén visszatértek a mozgalom eredeti célkitűzéséhez, újra a települési önkormányzatok részére hirdették meg a versenyt. Mint emlékezetes, a járvány miatt tavaly rendhagyó módon csak a lakosság jelentkezhetett a legszebb balkonokkal és kertekkel.

A 28. alkalommal meghirdetett Virágos Magyarország versenyre ebben az évben Bács-Kiskun megyéből, mások mellett a kalocsai járásból is több település nevezett be, a megmérettetésen hagyományosan ott van a több alkalommal komoly elismerésekben részesült Géderlak és Ordas is.
Idén újdonságként a kétezer főnél nagyobb lélekszámú települések online is benyújthatták pályázataikat.

Folytatva a két éve megkezdett hagyományt, a versenyre ezúttal is nevezhettek a határon túli magyarlakta települések, sőt az erdélyi közösségek mellett idén már Kárpátaljától a Vajdaságig, vagy a Felvidéktől Ausztriáig minden régióból pályázhattak települések.

A tavalyi sikert követően a Magyar Turisztikai Ügynökség ismét meghirdette a Virágos balkonok, virágos előkertek versenyt is, amelyhez amatőr kertészek egy rövid leírással együtt tölthették fel fotóikat saját kertjeikről, balkonjaikról.

Az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyében több mint 320 önkormányzat – köztük több tucatnyi határon túli magyarlakta település – kívánta megmérettetni közterületeit, zöldfelületeit, parkjait. A verseny szervezőbizottsága rövidesen megkezdi az online pályázatok kiértékelését, illetve a személyes zsűrizést választó települések felkeresését.

Az idei versenyen is több kategóriában osztanak díjakat, a győztesek kihirdetése szeptember közepén várható.

Idén is több százan pályáztak a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett Virágos balkonok, virágos előkertek versenyben, melynek keretében amatőr kertészek egy rövid leírással és fotókkal mutathatták meg saját kertjeiket, balkonjaikat, teraszaikat. Ezeknek a pályázatoknak az előzsűrizése is megkezdődik, több kategóriában lehet értékes kertészeti utalványokat nyerni, az eredményhirdetés szintén szeptemberben várható.

Ahogy korábban, a nagyközönség idén is beleszólhat mind az önkormányzati, mind a lakossági verseny végeredményébe,így a nyertesekről nemcsak a neves kertészeti szakemberekből álló szakmai zsűri dönt majd, hanem a hamarosan elinduló közönségszavazás is a Virágos Magyarország közösségi oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 30. 21:48, péntek | Helyi

Egy-két napon belül vége a hőhullámnak

Egy-két napon belül vége a hőhullámnak, de a jelenlegi előrejelzések szerint a jövő hét vége felé visszatérhet még a kánikula - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.

2021. Július 30. 10:06, péntek | Helyi

Épül a Budapest-Balaton kerékpárút

2021. Július 30. 09:31, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. Július 29. 16:37, csütörtök | Helyi

Seregszemlével, kiállításokkal és tudományos előadásokkal is emlékeznek a magyar ősökre Bugacon

A hatodik alkalommal megrendezett hagyományőrző rendezvény a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket.