Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Február 27. 08:46, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Cél: a balesetek megelőzése!

Cél: a balesetek megelőzése!

A balesetek jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és az egymásra történő odafigyeléssel megelőzhetőek!

Az ittasan vagy bódult állapotban történő vezetés mindenkit érintő súlyos döntés. A balesetek megelőzése érdekében 2017. február 25-én 20 órától 2017. február 26-án 2 óráig a megyeszékhelyi, a kiskőrösi, a kiskunfélegyházi és a kunszentmiklósi rendőrök közlekedésbiztonsági akciót hajtottak végre Kecskemét illetékességi területén. Az ellenőrzés célja elsősorban az ittas és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők kiszűrése és az általuk elkövetett jogsértések visszaszorítása, valamint egyéb közlekedési szabályszegések és bűncselekmények felfedése volt.

A résztvevők 109 járművet ellenőriztek, melynek során kilenc főt figyelmeztetésben részesítettek, egy fővel szemben a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírságot szabtak ki, további két közlekedőt helyszíni bírsággal sújtottak.

Egy sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek. Ellenőrzése során kiderült, hogy a járművezetéstől jogerősen eltiltották, ezért szabálysértési őrizetbe vették. Azt is megállapították, hogy az elmúlt években többször vezetett ittasan a férfi, ezért a kecskeméti rendőrök lefoglalták az autóját és kezdeményezik annak elkobzását.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök a jogsértések visszaszorítása és a balesetek megelőzése érdekében a jövőben is folytatják a fokozott ellenőrzést. Ne feledjék: mindenkit hazavárnak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.