Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Február 12. 08:23, péntek | Helyi
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Cégek, civil szervezetek figyelem – határidő közeleg!

Cégek, civil szervezetek figyelem – határidő közeleg!

A kft.-k, rt.-k, valamint az alapítványok, egyesületek és más civil szervezetek 2016. március 15. után már csak az új Ptk. szerint működhetnek-hívta fel a figyelmet az OBH.

A gazdasági társaságokat érintő legfontosabb változás, hogy ezen időpontig fel kell emelni a kft.-k törzstőkéjét a 3 millió forintos törvényi minimumra.

A civil szervezeteknek pedig teljes körűen meg kell feleltetniük alapszabályukat, alapító okiratukat az új előírásoknak. Közülük azoknak a szervezeteknek, akik még a 2012. január óta hatályos rendelkezéseket sem vezették át, most szinte teljes körűen újra kell alkotniuk létesítő okirataikat.

Bár már két éve ismert e végső törvényi határidő, ennek ellenére az érintettek túlnyomó többsége, Fejér megyében közel 4.000 gazdasági társaság és több mint 2.000 civil szervezet még nem terjesztette elő a szükséges változás-bejegyzési kérelmét.

A civil szervezetek létesítő okiratainak módosításához az Országos Bírósági Hivatal azzal is segítséget nyújt, okirat-sablonokat http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/okirat-sablonok tett közzé.

A változásbejegyzési eljárásokkal kapcsolatban részletes tájékoztatás pedig a bíróságok központi honlapján itt olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.