Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Január 14. 19:38, szerda | Helyi
Forrás: -szerk.-

Bűvös kockák, ahogyan a mórások látják

Bűvös kockák, ahogyan a mórások látják

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg ma (január 14-én) a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium diákjainak képzőművészeti kiállítását, melynek a Móra Ferenc Művelődési Központ aulája adott otthont.

A kiállítás címe: Bűvös kockák.

A tárlatra érkező szép számú érdeklődőt Szabó Ildikó művésztanár, a kiállítók felkészítőtanára köszöntötte. A Biennálé jelentőségéről és a hosszú évek óta őrzött hagyományról Rosta Ferenc a gimnázium igazgatója, Kiskunfélegyháza alpolgármestere beszélt: az iskola diákjai folyamatosan változnak, de a tehetség, a kreativitás és a kifejezni vágyás mindig állandó. Rosta Ferenc a kiállítás apropóján ragadta meg az alkalmat, hogy egy virágcsokorral megköszönje Szabó Ildikó művésztanár munkáját.
A tárlat szakmai megnyitója Brunner Attila, művészettörténész, a gimnázium egykori diákja volt, aki elmondta: ahogy a kockák, úgy az emberek is hasonlók. Egy kívülálló csak a külsejüket látja, a belsőbe foglalt teret pedig csak maga a kocka ismeri. A kiállításon is rengeteg kocka köszön vissza a látogatóra. Ezeket is a diákok készítették saját maguk szimbólumaként. Kívülről úgy néznek ki, mint ahogy a kívülállók a készítőiket látják, belülről pedig úgy, ahogy a szerző önmagát. Óriási jelentőséggel bír, hogy a kiállításon ezek a kockák mind nyitottak.
A megnyitóünnepségen közreműködött Jankovszki Réka zongorán, Lantos Viktória gitáron és Kapus Diána énekkel. A gimis diákok saját szerzeményüket adták elő.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.