Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 10. 11:33, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Büszkék lehetünk arra, hogy hízott liba termékeink világelsők

Büszkék lehetünk arra, hogy hízott liba termékeink világelsők

A XX. Félegyházi Libafesztivál egyik legfontosabb programja a baromfiágazatban dolgozók részére, minden alkalommal a szakmai tanácskozás.

A városházán szeptember 7-én tartott szakmai konferencián nemcsak a libatenyésztők, hanem az ágazathoz kapcsolódó rokon szakmák, a hatóságok, pénzintézetek takarmányos cégek stb. is képviseltették magukat.

A megjelenteket elsőként Csányi József polgármester köszöntötte. Beszédében külön kiemelve az Integrál Zrt.-t, mely fennállása óta támogatja a várost és az immáron 20 éve megrendezésre kerülő Libafesztivált is.

Dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója elismerően szólt a baromfiágazat valamennyi szereplőjéről, kihangsúlyozva azt, hogy a hízott liba és hízott libamáj előállításban világelsők vagyunk, de hízott kacsa, pecsenyekacsa és pecsenyeliba előállításban is jó szakmai hírnévvel büszkélkedhetünk.

A konferencia további részében az előadók a baromfiágazat jövőjéről, az elért kiváló eredmények megtartásának lehetőségeiről és a további fejlődés – fejlesztés módjairól beszéltek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.