Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2012. Március 25. 07:05, vasárnap | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Büszke a toulouse-i merénylő bátyja

Büszke a toulouse-i merénylő bátyja

A hírhedt toulouse-i merénylő bátyja rendőrségi kihallgatása során azt nyilatkozta, hogy büszke az öccse által elkövetett, brutális gyilkosságokra.

Rendőrségi források szombati közlése szerint Abdelkader Merah a rendőrségen kijelentette, hogy büszke öccsére, aki Toulouse-ban hétfőn egy zsidó iskolánál három kisgyermeket és egy rabbit, néhány nappal korábban pedig a közeli Montaubanban három francia katonát gyilkolt meg.

A 24 éves, algériai származású francia merénylő szörnyű tettét azzal indokolta, hogy a multikulturalizmus, továbbá a francia hadsereg afganisztáni szerepvállalása ellen kívánt tiltakozni. Mohamed Merah 32 órán keresztül elbarikádozta magát egy toulouse-i ház első emeleti lakásában, a kivezényelt kommandósokkal vívott tűzharcban azonban életét vesztette.

A rendőrség még szerdán a merénylő édesanyját és bátyját is őrizetbe vette. A szülőt szombatra virradóra szabadon bocsátották. Az idősebb testvér kihallgatása jelenleg Párizsban folyik. A hatóságoknak legkésőbb vasárnapig kell dönteniük arról, hogy vádat emelnek-e ellene, vagy szabadon engedik őt.

Mohamed Merah édesanyja felelősséget érez a fia által elkövetett merényletek miatt. Ügyvédje újságírókkal azt közölte: az anya elítéli fia tettét, és értetlenséggel áll azzal szemben. Zoulhika Aziri bosszútól tart, és ezért egyelőre nem mer visszatérni toulouse-i lakásába.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 24. 09:02, szombat | Külföld

Szijjártó Péter a CNN riporterének: A szankciók károsabbak Európának, mint Oroszországnak - Videó

A külügyminiszter szerint a béke az egyetlen megoldás a kialakult helyzetre.

2022. Szeptember 23. 08:02, péntek | Külföld

Szijjártó Péter egyedüli EU-s külügyminiszterként tárgyalt Szergej Lavrovval New Yorkban

Magyarország minél előbb békét akar, ehhez pedig tárgyalásokra, párbeszédre van szükség - szögezte le a miniszter.