Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2019. November 20. 18:00, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Bűnmegelőzési kvízjátékra invitálták az időseket

Bűnmegelőzési kvízjátékra invitálták az időseket

Folytatódik városunkban az időskorúaknak a trükkös csalások és a betöréses lopások elleni felvértezése.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Móra Ferenc Művelődési Központ november 20-án délelőtt kellemes hangulatú bűnmegelőzési kvízjátékra invitálta a nyugdíjasokat. A rendezvényre mintegy 13 csapat jelentkezett, melynek tagjai játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat és talpraesettségüket.

A bűnmegelőzési program házigazdája dr. Horváth-Rekedt Gréta címzetes rendőr főhadnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója és Gulyás Réka programszervező volt, a zsűri tagjait pedig Timafalvy László ezredes, kapitányságvezető, Mahlaj Róbert r. alezredes és Bodor Mariann programszervező alkották.

Dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy köszöntőjét követően Timafalvy László kapitányságvezető szólt a megjelentekhez:
- A nyugdíjas korosztály a legveszélyeztetettebb bűnügyi szempontból. Nyilván másik csoport a fiatalok. Azért választottuk most Önöket, mert 2017-ben elindult egy olyan program a Nyugdíjas Akták című előadással, mely nagyon sikeres lett. Tavaly pedig az Antibetyár programmal folytatódott a bűnmegelőzés elleni küzdelem, melynek a Kiskun Múzeum adott otthont.
Mivel ezek a programok sokkal hatékonyabbnak bizonyultak bűnmegelőzési szempontból, mintha egy-egy nyugdíjas klubba ellátogatunk volna, úgy gondolom, hogy ez a vetélkedő szintén meghozza a várt eredményt. Mindezt az a tény is alátámasztja, hogy Kiskunfélegyházán az utóbbi években folyamatosan és jelentősen csökkent a bűncselekmények száma. Sőt kihangsúlyoznám azt, hogy az utóbbi időszakban egyáltalán nem történt olyan bűncselekmény, melyet kifejezetten idősek sérelmére, például trükkös lopásokkal követtek volna el –
árulta el a játékos délelőtt nyitányaként Timafalvy László.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 10:56, kedd | Helyi

NAV: Lehetőségek az eva után

Az egyszerűsített vállalkozói adó, közismertebb nevén az eva 2020. január 1-jén megszűnik.

2019. December 10. 09:41, kedd | Helyi

Falugyűlést tartottak Petőfiszálláson

2019. november 27-én pénteken került megrendezésre Petőfiszálláson a település éves Falugyűlése.

2019. December 10. 09:32, kedd | Helyi

Karácsonyi hulladékszállítás

Az alábbiakban a karácsonyi ünnepek alatti hulladékszállítás rendjéről adunk tájékoztatást.

2019. December 10. 09:09, kedd | Helyi

Örökzöld érvek és ellenérvek

Valódi kontra műfenyő...