Városlista
2020. április 3, péntek - Buda, Richárd

Hírek

2019. November 20. 18:00, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Bűnmegelőzési kvízjátékra invitálták az időseket

Bűnmegelőzési kvízjátékra invitálták az időseket

Folytatódik városunkban az időskorúaknak a trükkös csalások és a betöréses lopások elleni felvértezése.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Móra Ferenc Művelődési Központ november 20-án délelőtt kellemes hangulatú bűnmegelőzési kvízjátékra invitálta a nyugdíjasokat. A rendezvényre mintegy 13 csapat jelentkezett, melynek tagjai játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat és talpraesettségüket.

A bűnmegelőzési program házigazdája dr. Horváth-Rekedt Gréta címzetes rendőr főhadnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója és Gulyás Réka programszervező volt, a zsűri tagjait pedig Timafalvy László ezredes, kapitányságvezető, Mahlaj Róbert r. alezredes és Bodor Mariann programszervező alkották.

Dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy köszöntőjét követően Timafalvy László kapitányságvezető szólt a megjelentekhez:
- A nyugdíjas korosztály a legveszélyeztetettebb bűnügyi szempontból. Nyilván másik csoport a fiatalok. Azért választottuk most Önöket, mert 2017-ben elindult egy olyan program a Nyugdíjas Akták című előadással, mely nagyon sikeres lett. Tavaly pedig az Antibetyár programmal folytatódott a bűnmegelőzés elleni küzdelem, melynek a Kiskun Múzeum adott otthont.
Mivel ezek a programok sokkal hatékonyabbnak bizonyultak bűnmegelőzési szempontból, mintha egy-egy nyugdíjas klubba ellátogatunk volna, úgy gondolom, hogy ez a vetélkedő szintén meghozza a várt eredményt. Mindezt az a tény is alátámasztja, hogy Kiskunfélegyházán az utóbbi években folyamatosan és jelentősen csökkent a bűncselekmények száma. Sőt kihangsúlyoznám azt, hogy az utóbbi időszakban egyáltalán nem történt olyan bűncselekmény, melyet kifejezetten idősek sérelmére, például trükkös lopásokkal követtek volna el –
árulta el a játékos délelőtt nyitányaként Timafalvy László.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 02. 15:53, csütörtök | Helyi

Az egész ország területén növekszik a fertőzöttek száma

Az egész ország területén egyértelműen növekszik a fertőzöttek száma – emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

2020. Április 02. 15:46, csütörtök | Helyi

A kecskeméti kórház megkezdte a felkészülést a koronavírus-fertőzéssel érintett betegek fogadására, izolálására, ellátására

A Nyíri úti 9 emeletes Hotel épületben továbbra is a nem koronavírus betegek ambuláns és sürgősségi ellátása történik.

2020. Április 02. 15:38, csütörtök | Helyi

Napsütéses, száraz idő lesz a hétvégén

Napsütéses, száraz idő lesz a hétvégén, és a hajnali hideg is mérséklődik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

2020. Április 02. 12:38, csütörtök | Helyi

A meseírás világnapja van

Napjaink ifjúságának fejlődésében kiemelt jelentőséggel bírnak a mesék.