Városlista
2020. január 20, hétfő - Sebestyén

Hírek

2019. November 20. 18:00, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Bűnmegelőzési kvízjátékra invitálták az időseket

Bűnmegelőzési kvízjátékra invitálták az időseket

Folytatódik városunkban az időskorúaknak a trükkös csalások és a betöréses lopások elleni felvértezése.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Móra Ferenc Művelődési Központ november 20-án délelőtt kellemes hangulatú bűnmegelőzési kvízjátékra invitálta a nyugdíjasokat. A rendezvényre mintegy 13 csapat jelentkezett, melynek tagjai játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat és talpraesettségüket.

A bűnmegelőzési program házigazdája dr. Horváth-Rekedt Gréta címzetes rendőr főhadnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója és Gulyás Réka programszervező volt, a zsűri tagjait pedig Timafalvy László ezredes, kapitányságvezető, Mahlaj Róbert r. alezredes és Bodor Mariann programszervező alkották.

Dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy köszöntőjét követően Timafalvy László kapitányságvezető szólt a megjelentekhez:
- A nyugdíjas korosztály a legveszélyeztetettebb bűnügyi szempontból. Nyilván másik csoport a fiatalok. Azért választottuk most Önöket, mert 2017-ben elindult egy olyan program a Nyugdíjas Akták című előadással, mely nagyon sikeres lett. Tavaly pedig az Antibetyár programmal folytatódott a bűnmegelőzés elleni küzdelem, melynek a Kiskun Múzeum adott otthont.
Mivel ezek a programok sokkal hatékonyabbnak bizonyultak bűnmegelőzési szempontból, mintha egy-egy nyugdíjas klubba ellátogatunk volna, úgy gondolom, hogy ez a vetélkedő szintén meghozza a várt eredményt. Mindezt az a tény is alátámasztja, hogy Kiskunfélegyházán az utóbbi években folyamatosan és jelentősen csökkent a bűncselekmények száma. Sőt kihangsúlyoznám azt, hogy az utóbbi időszakban egyáltalán nem történt olyan bűncselekmény, melyet kifejezetten idősek sérelmére, például trükkös lopásokkal követtek volna el –
árulta el a játékos délelőtt nyitányaként Timafalvy László.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 10:00, vasárnap | Helyi

A titok: bízz az álmaidban!

A Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Középiskola január 17-én tartotta Szalagavató Ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.

2020. Január 19. 08:39, vasárnap | Helyi

Ónos szitálásra, ködre és havazásra figyelmeztetnek

Főként az ország középső tájain, a Duna-Tisza közén, valamint a Dunántúl, illetve az Alföld keleti részén még több helyen várható ónos szitálás

2020. Január 19. 08:33, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 2. vasárnap – 2020. január 19.

2020. Január 18. 17:05, szombat | Helyi

Milyen okai lehetnek a gyermekek agresszív viselkedésének?

A gyerekkori agresszív cselekedetek hátterének vizsgálatakor komplex megközelítést, egy összetett rendszert kell figyelembe venni – mondta Hal Melinda, a Semmelweis Egyetem pszichológusa.