Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Április 23. 10:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Bűnmegelőzés napjainkban

Bűnmegelőzés napjainkban

Ma (április 23-án) Bűnmegelőzési Kiállítás nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt Kiskunfélegyházán, a Kiskun Múzeumban, mely május 18-áig nyitvatartási időben bármikor megtekinthető.

Ma (április 23-án) Bűnmegelőzési Kiállítás nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt Kiskunfélegyházán, a Kiskun Múzeumban, mely május 18-áig nyitvatartási időben bármikor megtekinthető.

Az ünnepi megnyitón Mészáros Márta a Kiskun Múzeum igazgatónője köszöntötte az egybegyűlteket, majd pár szóban beszámolt a kiállítás létrejöttének technikai és személyi hátteréről. Ezt követően Csányi József, városunk polgármestere vette át a szót. Beszédében kiemelte a kiállítás fontosságát és jelentőségét a hétköznapi emberek számára. Hiszen kinek jutna eszébe, hogy a rend őrei és a nyomozók néha életük kockáztatásával is a mi biztonságos életünket tartják szem előtt. Azért dolgoznak és fáradoznak nap mint nap, hogy a mi életünk bűnügyektől mentesen, nyugodtan és mindenféle fenyegetettségtől mentesen teljen.

Timafalvi László rendőr alezredes és Kovács Gizella rendőr őrnagy, akik a technikai és személyi hátteret biztosították a kiállítás megvalósulásához, szakmai szemszögből világított rá arra, hogy miért fontos a bűnmegelőzési technikák megismertetése a hétköznapi emberekkel.

A kiállítás három fő alappillére:

  • Az idősek és fiatalok védelme, az önvédelem, vagyonvédelem fontossága. A kiállítás ezen része a „Vigyázz magadra!” címet viseli és a Rendőrmúzeum vándor kiállítását öleli fel.
  • A „Tudomány a bűnüldözés szolgálatában” része a budapesti Bűnügyi és Szakértői Kutatóintézet időszaki kiállítását mutatja be, melyen a filmekből ismert ujjlenyomat-levétel, nyomrögzítés stb. technikákat ismerhetik meg az érdeklődők.
  • A harmadik összetevője „Tetthely! – Ön milyen nyomozó lenne?” címmel egy interaktív játék lehetőségét rejti magában, melyen a kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnügyi technikai bemutatója látható és mindenki kedve szerint kipróbálhatja milyen nyomozó lenne. Adott helyszínen a nyomok rögzítésétől kezdve mindent ki lehet próbálni, ezáltal szinte egy krimi közepében érezhetjük magunkat, ha csak egy kis időre is.

A fent leírtak mellett a múzeum udvarán megcsodálhatjuk egy rendőrségi kisbusz modern felszereltségét is. Bármit megnézhetünk közelebbről is, a rend őrei pedig készséggel állnak rendelkezésre érdekes információkkal a különböző műszerek működtetésével kapcsolatosan.

Összességében elmondható, hogy kortól, nemtől, foglalkozástól függetlenül, mindenki számára rejt érdekességet ez a fantasztikus időszaki kiállítás, amit semmiképp nem érdemes kihagyni a programjaink tervezéséből!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.