Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2015. Október 13. 06:58, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Bűncselekményből származó autókkal kereskedett egy miskolci férfi

Bűncselekményből származó autókkal kereskedett egy miskolci férfi

Jelentős kárt okozó csalás, orgazdaság és egyedi azonosítójel meghamisítása bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást a miskolci rendőrkapitányság egy helyi férfi ellen.

A gyanúsított százmillió forintos nagyságrendben bűncselekményből származó autókkal kereskedett - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Dobi Tamás kifejtette: a nyomozás adatai szerint a 47 éves gyanúsított legalább 14 járműnek az alvázszámát manipuláltatta. Előfordult olyan eset is, hogy a miskolci férfi az eladásra átadott személygépkocsi ellenértékét nem fizette ki a tulajdonosnak.

Hozzátette, a gyanúsítottnál tartott házkutatás során a rendőrök egyebek mellett nagy értékű gépkocsikat, illetve azok alkatrészeit, bélyegzőket és különféle okiratokat foglaltak le.

A nyomozás ez év márciusában kezdődött, annak eredményeként a rendőrség csaknem negyven személygépkocsit foglalt le az egyébként több legális vállalkozást is működtető gyanúsítottól - mondta Dobi Tamás.

A miskolci rendőrkapitányság előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatására, amelyet ügyészi indítványra az illetékes járásbíróság pénteken el is rendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 15:42, szombat | Belföld

MÁV: vasárnap újraindul a forgalom a győri vasúti fővonalon

Szombaton befejeződik a felújítás, vasárnaptól ismét két vágányon járnak a vonatok az 1-es, győri vasúti fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán, már nem kell átszállni pótlóbuszokra - közölte a MÁV Zrt.

2023. December 09. 15:40, szombat | Belföld

Ónos eső miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat vasárnapra

Ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Zala, Somogy és Baranya vármegye területére vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2023. December 09. 09:17, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Nagy Márton: töretlen a bizalom a magyar gazdaság felé

Töretlen a bizalom a magyar gazdaság felé, a Standard and Poor\'s megerősítette Magyarország adósság-besorolását és továbbra is befektetésre ajánlja - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

2023. December 09. 09:14, szombat | Belföld

Több kereskedelmi üzletlánc zárva lesz december 24-én