Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 03. 12:34, kedd | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

„Bukfenc -4” Tematikus napközis tábor Petőfiszálláson

„Bukfenc -4” Tematikus napközis tábor Petőfiszálláson

Az SZKTT ESZI Petőfiszállási Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ 2019. augusztus 12.-15. között rendezte meg „Bukfenc -4” Tematikus napközis táborát Petőfiszálláson.

A táborba Gátér, Pálmonostora, Petőfiszállás településekről 26 fő 7-17 év közötti gyermek érkezett, akiknek 90% -a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, család-és gyermekjóléti alapellátás keretein belül gondozott, nehéz anyagi körülmények között élő gyermek.

A tábornak a petőfiszállási Faluház adott otthont. Első nap Szentkúton tettek látogatást, ahol Csaba atya fogadta a csapatot egy családias, bensőséges beszélgetéssel, mely a gyermekek számára igen megindító volt. Ebédet követően irányított meditációval pihenték ki a gyermekek a délelőtt fáradalmait. Délután szabad programként kézműves foglalkozás, társasjáték, billiárd következett.

Kedden a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztő Iroda munkatársai lepték meg a táborozó gyermekeket különleges, egész délelőttöt körbeölelő, egészséges életmódot ösztönző foglalkozásokkal, interaktív táblával, közös programokkal. Az ebéd utáni meditatív pihenést követően, a gyermekek legnagyobb örömére, tekintettel a nagy hőségre, a parkban felállított locsolófej alatt hűsíthették magukat, amit hihetetlenül élveztek. Természetesen a kézműves foglalkozások, játékok ezen a napon sem maradhattak el, illetve vendégségbe érkezett Nagy Tímea gyönyörű és barátságos, gyermekbarát sarplaninac juhászkutyáival, akik hősiesen tűrték, és élvezték a simogató kicsi kezek sokaságát.

Szerdán a kis csapat a csongrád-bokrosi Vadnyugati Városba látogatott. A megannyi tréfás, humoros vetélkedő, a bemutatott western show a borongós idő ellenére sem szegte kedvüket.

A tábort csütörtökön egy vidám családi búcsúzó, ölelő nappal zárult. A szülők segítségével az ebéd előkészületei gyorsan mentek, így jutott idő közös játékra, egy kis mulatásra is. Ebéd előtt a gyerekek egy része táncos műsorszámokkal készült, amire hétfő óta izgatottan gyakoroltak. A gyermekek által legjobban várt pillanat az ajándékozás ebben az évben igazán bőségesre sikeredett köszönhetően támogatóknak. A csomagokban személyre szabottan, saját kis személyiségüknek, igényeiknek megfelelően kerültek iskolai tanszerek, tisztálkodási szerek, játékok, édességek. A gyermekek igazán sok vidám élménnyel, új barátokkal gazdagodtak a tábor ideje alatt.

A tábor szervezői ezúton fejezik ki köszönetüket a támogatóknak, akik nagylelkű felajánlásaikkal hozzájárultak a táborozó gyermekek élelmezéséhez, megajándékozásához, programok színesebbé tételéhez, a „Bukfenc-4” tábor idei nagy sikeréhez.

Támogatók, akik nélkül ez a tartalmas 4 nap nem jöhetett volna létre: Petőfiszállás Községi Önkormányzat, Pálmonostora Község Önkormányzata, Gátér Község Önkormányzata, Tóth Vince, Illász Trade Kft, Szappanos Géza és családja, Kiss Zsolt, Szekeres Ferenc és neje, Flamingó Bisztró, Süveges Sándor, Lukács Árpád, Gémes Anikó, Fazekasné Dr. Hevér Gyöngyi

Fő támogatók: Integrál Zrt, DÉL-100 Kft, Szécsi testvérek kertészete

Hegedűs-Jász Hédi (petofiszallas.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.