Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Május 19. 11:38, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Budavári Zoltán: Nekünk az ötödik hely jutott!

Budavári Zoltán: Nekünk az ötödik hely jutott!

Interjú Budavári Zoltán rallyversenyzővel.

Május 15-17-én került megrendezésre az ISEUM Rallye 2015 Szombathely központtal. Itt Kulcsár Csaba navigált neked.

A szombati napon kétszer teljesítettétek a Farkas erdő szakaszt, ami 16.30 kilométer volt. A rallylive.hu olvastam, hogy sikerült a második gyorson javítani az időtökön, de melegedett a motor. Mitől is, és sikerült a szervizben orvosolni a problémát?

- A második körre úgy vágtunk neki a Farkas erdőnek, hogy nyitottunk a gumik profil vastagságán elől, hátul ennek köszönhetően jobbak voltak a féktávok és a kigyorsítások.

Vasárnap a Szelestei szakaszt háromszor teljesítettétek. A másodikon hét másodperccel jobb időt mentetek, de a harmadikon a második felfutáshoz képest picit több időt töltöttetek a pályán. Romlott esetleg a pálya minősége már?

- A második Szelestei szakaszon szinte hibátlanul mentünk, a harmadik körben sajnos pár kisebb hiba becsúszott leestünk az ideális ívről féktávon, ezért a kigyorsítást lassabban kezdtük ezért sajnos rontottunk.

A vasárnapi szakaszok közül a Szeleste 7-es gyorsot emelted ki, hogy jót autóztatok. Ennyire jó volt az itiner, és a navigátor, vagy te kaptad el jól a fonalat, jó voltak a beállítások esetleg?

- Sikerült minden szempontból jól összerakni azt a szakaszt bárcsak mindig így sikerülne.

Ha összegezni kellene az ISEUM Rallyt, hogy tudnád összefoglalni ezt a Murvás futamot?
- Azt gondolom, ez a rendezvény a sok éves tapasztalatnak is köszönhetően jól sikerült. Nekünk az ötödik hely jutott ezen a futamon.

Legközelebb hol találkozhatunk veletek?
- A következő futam számunkra a Székesfehérvár rally lesz.
Támogatóink segítségét köszönjük: AquaprofitZrt., Morsimp Kft., Méta Hungary Kft., Vitalspa, Eurosense, GarAgent kft., Scale.

Címkék: autósport, rali, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.