Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. November 29. 10:33, szombat | Belföld
Forrás: kormany.hu

Budapesten létesül Európa egyik legmodernebb szívműtője

Budapesten létesül Európa egyik legmodernebb szívműtője

A városmajori szívklinikán kiépítendő, egyedülálló hibrid műtővel Magyarország felzárkózik az ér- és szívbetegségek kezelésében Európához – hangzott el Kurucz Éva kormányszóvivő és Zombor Gábor egészségügyért felelős ál

A városmajori szívklinikán kiépítendő, egyedülálló hibrid műtővel Magyarország felzárkózik az ér- és szívbetegségek kezelésében Európához – hangzott el Kurucz Éva kormányszóvivő és Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatóján.

A kormány elkötelezett a társadalom egészségügyi helyzetének további javítása mellett, ezért hozott szigorú intézkedéseket a dohányzás visszaszorítása érdekében, ezért vezette be a népegészségügyi termékadót, illetőleg a köznevelési intézményekben a mindennapos testnevelést – mondta Kurucz Éva a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán. A kormányszóvivő hozzátette: a megelőzésen túlmenően a betegek gyógyulási esélyeinek javítása is fontos kormányzati cél.

Az eladósodott kórházak többségét ezért vette a kormány állami kezelésbe, s ez hosszabb távon is garancia a biztonságos működésre – sorolta a kormányzati eredményeket a szóvivő. Kurucz Éva hangsúlyozta: az egészségügyi infrastruktúra korábban nem látott fejlesztésen megy keresztül, jelenleg az ország 160 pontján 330 milliárd forint értékben folyt vagy folyik fejlesztés.

Ezen fejlesztések egyike az a hibrid műtő, amelyet várhatóan jövő tavasszal adnak át – közölte a kormányszóvivő, aki egyúttal arról is tájékoztatott, hogy a beruházást a kormány több mint 800 millió forinttal támogatta.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár kiemelte: ez a fejlesztés népegészségügyi jelentőségű. Ez illeszkedik azon célkitűzésbe, hogy a kormány erősítse a népegészségügyi feladatokat, és a kardiológiai betegségeket érdemben tudja javítani – tette hozzá.

Zombor Gábor szerint a kardiológiai ellátási szegmensben Magyarország elérte a nemzetközi sztenderdeket, s ez egy olyan pozitív hír, amely más területeken is példát mutathat.

Egyértelmű célunk, hogy a társadalom általános egészségügyi állapota mellett a gyógyulás esélyeit is javítsuk, a városmajori szívklinika mostani fejlesztésével ebben a gyógyítási szegmensben ezt a célt elérhetjük – fogalmazott az államtitkár.

A sajtótájékoztatón Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója kiemelte: a fejlesztés mérföldkő az ér- és szívbetegségek kezelésében. Az igazgató elmondta: ez a hibrid műtő Európában biztosan egyedülálló, de elképzelhető, hogy világviszonylatban is az, hiszen valamennyi érbetegségnek és az életet veszélyeztető szívritmuszavaroknak a kezelését is lehetővé teszi egyetlen műtőhelyiségben. Merkely Béla számításai szerint akár ezer műtétet is végezhetnek egy évben az új műtőben.

(kormany.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma