Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. December 20. 11:31, péntek | Helyi
Forrás: - szerk. -

Budapesten arattak sikert a félegyházi fúvósok

Budapesten arattak sikert a félegyházi fúvósok

Budapesten, a MOM Kulturális Központban koncertezett december 16-án a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar.

Budapesten, a MOM Kulturális Központban koncertezett december 16-án a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar. Az intézmény színházterme megtelt, így közel 660 hallgató előtt mutatkozhatott be a két zenekar, és vihette hírét a Kiskunfélegyházi fúvószenekari kultúrának.

A budapesti koncert szervezését az idei év elején kezdte el Kis-Fekete Vilmos, a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar karmestere, a KKI Alapfokú Művészeti Iskola vezetője, közösen a zenekar egyik fiataljának édesapjával Gajdics Ottóval. Rövid keresés után találtak a MOM Kulturális Központra, mely megnyitotta kapuit a félegyháziak előtt. Ennek köszönhetően a zenészek egy két félidős, két és fél órás koncerttel szórakoztatták a mintegy 660 fős közönséget. Az első félidőben megosztva az ifjúsági és a koncert fúvószenekar, a második félidőben pedig a koncert fúvószenekar lépett színpadra. A műsorban a klasszikusok és indulók mellett többek között olyan filmzenék is elhangzottak, mint a karácsonyi hangulatot előcsalogató Reszkessetek betörők vagy a Csillagok háborúja. A zenekarok a darabokat egy-egy videóval, filmrészlettel is feldobták, amelyeket a zenészek mögött kivetítőn láthattak a nézőtéren ülők. Az együttesek és a koncert sikerességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a műsor végén felcsendülő karácsonyi dalokat a közönség énekkel kísérte. A fővárosban való bemutatkozás akár új lehetőségeket is megnyithat a zenekarok előtt.
A két együttes nemcsak most, de már a múltban is kiemelkedő eredményeket tudhat maga mögött. Jankovszki Ferenc alapító karnagy és Tóth László karmester munkájának köszönhetően a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar mára országos és nemzetközi hírű együttessé vált. A zenekar több nemzetközi verseny győztese, fesztivál díjazottja és bemutató zenekara (Olaszország, Spanyolország, Németország, Belgium, Svájc, Norvégia, Svédország, Izrael, Ausztria).
A Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar a 2006 szeptemberében megrendezett minősítő hangversenyen a koncertfúvós és szórakoztató kategóriában arany minősítést kapott, 2010-ben a Balatonföldvári Nemzetközi Fúvószenekari versenyen ifjúsági kategóriában és 2011-ben a Sárvári fúvószenekari versenyen első helyezést ért el. Ezen kívül pedig mindkét zenekar rendszeres résztvevője Kiskunfélegyháza és a környező települések kulturális életének.
Az együttesekkel legközelebb a hétvégén, a hagyományos karácsonyi hangversenyen találkozhat a félegyházi közönség a Kossuth iskola sportcsarnokában. A koncertek szombaton és vasárnap is 18 órakor kezdődnek. Itt ugyanaz a műsor hangzik majd el, mint a hét elején Budapesten, hiszen a zenekarok tudják, a félegyházi közönség szeretete, biztatása, támogatása nélkül nem juthattak volna el idáig.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.