Városlista
2021. december 4, szombat - Barbara, Borbála

Hírek

2015. Január 17. 13:00, szombat | Belföld
Forrás: origo.hu

Budapest drágább, mint Bali

Budapest drágább, mint Bali

A magyar fővárosnál Prága vagy a portugál és spanyol tengerpart is olcsóbb utazási célpont.

A magyar fővárosnál Prága vagy a portugál és spanyol tengerpart is olcsóbb utazási célpont.

Budapest az olcsó utazási célpontok között van a brit Post Office legfrissebb összehasonlító elemzésében, amelyet a külföldi utazást tervező brit turisták számára készített. A magyar fővárosnál is olcsóbb azonban Prága, Algarve (Portugália déli tartománya), a bolgár Napos Part, a spanyol Costa del Sol (az andalúz tengerpart) és még Kuta is az indonéziai Balin.

A Post Office egy hét elemet tartalmazó fogyasztói kosarat állított össze, amely a turisták által gyakran vásárolt árukat foglalja magában. Ezek között szerepel egy helyi kávézóban vagy bárban fogyasztott kávé, egy üveg sör, egy doboz Coca Cola vagy Pepsi és egy pohár bor, valamint egy másfél literes víz, egy naptej, egy doboz Marlboro cigaretta és egy háromfogásos éttermi vacsora két főre egy üveg házi borral.

Ez a csomag Budapesten 40,87 fontba, azaz 17 200 forintba kerül, míg a legolcsóbb Prágában csak 35,27 fontba (14 800 forint). A magyar főváros csak egy áru esetében tudott a legolcsóbb lenni: egy pohár borért nálunk csak 0,95 fontot (400 forint) kérnek a felmérés szerint.

A legdrágább Szingapúr
A legdrágább üdülési célpontnak az elemzés Szingapúr kínai negyedét (Chinatown) hozta ki. Itt a hét elemből álló kosárért 149,65 fontot (63 ezer forint) kell fizetni. Drágának számít még Dubaj Dzsumeira városrésze, az új-zélandi Auckland és az ománi Maszkat.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 05:00, szombat | Belföld

Több mint 16 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az előző héten

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint november 22. és 28. között az országban 16 200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

2021. December 03. 19:01, péntek | Belföld

Lesz elegendő hazai hal karácsonyra

A kedvezőtlen körülmények ellenére nem csökkent jelentősen a tógazdaságok halhozama, így lesz elég hazai hal karácsonyra.

2021. December 03. 18:09, péntek | Belföld

Tíz év alatt negyedére csökkent az adóelkerülés mértéke

Az elmúlt 10 évben negyedére csökkent az adóelkerülés Magyarországon - erre hívta fel a figyelmet pénteki Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter az Európai Bizottság tanulmányára hivatkozva.

2021. December 03. 17:08, péntek | Belföld

Uniós pályázati csalás miatt ítéltek el három férfit Szegeden

Egy szegedi turisztikai fejlesztés támogató uniós pályázat során elkövetett csalás miatt ítélt el első fokon három év három hónap és két év két hónap közötti börtönbüntetésre három férfit pénteken a Szegedi Törvényszék.