Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Augusztus 09. 13:03, szerda | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

Búcsúzunk Meizl Ferenc nyugalmazott iskolaigazgatótól

Búcsúzunk Meizl Ferenc nyugalmazott iskolaigazgatótól

Örökre lehunyta szemét Feri bácsi, a Madárbarát Klub vezetője, a Magyar Madártani Egyesület Helyi Szervezetének vezetője.

Bense Zoltán a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola igazgatója így búcsúzott el közösségi oldalán a nagynevű pedagógustól, aki nemcsak az iskolában és munkaidőben, hanem azon túl is, mindig tanított, még nyugdíjas éveiben sem pihent.

"Elhunyt Meizl Ferenc nyugalmazott igazgató, a volt kiskunmajsai Ötfa tanyai iskolájának egykori tanára, a kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola alapító tanára, egykori földrajztanára, az iskola csillagászati szakkörének vezetője, Petőfiszállás általános iskolájának egykori vezetője, a félegyházi Platán Általános Iskola alapító igazgatója, Kiskunfélegyháza közéletének ismert személyisége.

Meizl Ferenc 40 év tanári, 22 év igazgatói munkája után nyugdíjas éveiben is töretlen energiával dolgozott a természettudományok területén. Magánemberként és pedagógusként is kiemelt figyelmet fordított a környezet- és természetvédelem fontosságára. Diákok százaival, felnőttekkel ismertette meg szűkebb és tágabb világunk rejtelmeit, értékeit a csillagászaton át egészen a madarak megismeréséhez és védelméhez kapcsolódóan.

A Csillagászat Baráti Körében sok fiatalt varázsolt el lelkes és színes foglalkozásaival. Nevéhez fűződik a Kossuth utcán, a Móra Ferenc Gimnázium kerítésén a város első ólomüveg napórájának elhelyezése. Vezetője volt a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Madárbarát Klubjának, valamint a Magyar Madártani Egyesület Helyi Szervezetének is.

Kezdeményezésére került kialakításra a Herman Ottó Emlékhely a Szent János téri parkban, és a Széchenyi-szentély a Platán Általános iskolában.

Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete 2007-ben 40 éves pedagógiai munkásságáért, a csillagászat területén végzett nemzetközi jelentőségű tevékenységéért „Tudományos munkáért”, 2019-ben, a természetvédelem elkötelezettjének több évtizedes kimagasló igazgatói munkájáért, egész emberöltőt átívelő példamutató és érzékenyítő nevelő munkája elismeréseként, tudományos ismeretterjesztő tevékenységéért „Kiskunfélegyházáért” kitüntetésben részesítette.

Meizl Ferenc Igazgató Úr, Feri bátyánk, nyugodj békében! Emléked megőrizzük."

Bense Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)