Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2015. Május 01. 20:00, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Búcsúztak a Móra Gimnáziumból

Búcsúztak a Móra Gimnáziumból

Ma (május 1-jén) délben kiléptek a nagybetűs életbe a Móra Ferenc Gimnázium diákjai is.

Ma (május 1-jén) délben kiléptek a nagybetűs életbe a Móra Ferenc Gimnázium diákjai is.

A szokásokhoz hűen délben kezdődött a ballagási ünnepség. Az eseményen tiszteletét tette Csányi József, városunk polgármestere és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő. A kimagasló tanulmányi eredményeket elért diákokat az a megtiszteltetés érte, hogy városunk jeles személyeitől vehették át az elismerő jutalmat.

Megtisztelő figyelmességként pedig minden végzős osztály tanulója a tantermekben személyre szóló könyvjutalmat kapott Lezsák Sándor országgyűlési képviselő jóvoltából.

A tarisznya és a virág mellé a ballagtató diákok szívhez szóló beszéddel búcsúztak, majd átvették az iskola zászlóját a végzősöktől.

Rosta Ferenc igazgató úr magvas gondolataival és elgondolkodtató ünnepi beszédével minden bizonnyal mély nyomot hagyott a tanulók szívében és iránymutatóan terelte a diákokat az igaz élet felé, ahol nem a könnyebb, hanem a számunkra legmegfelelőbb út választása a cél. Legyen az bármilyen rögös és nehéz, de mindenképpen nemes célok felé fog vezetni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 12:20, szombat | Helyi

Országos ellenőrzést tart a rendőrség a jövő héten

Országos akciót tart a rendőrség jövő héten az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő emberek célzott kiszűrésére

2023. December 08. 20:04, péntek | Helyi

Nem csak mese, hanem valóság

December 7-én a Batthyány iskola alsó tagozata és az 5. évfolyam a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházba látogatott el, ahol „A kis herceg” című előadást tekintették meg.

2023. December 08. 19:57, péntek | Helyi

Oldott hangulatban

A Batthyány Lajos Általános iskola harmadik iskola-előkészítő foglalkozását november 28-án és 29-én rendezte meg, két csoportban, összesen 37 nagycsoportos óvodás részvételével.

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Az év utolsó vására vasárnap lesz

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2023. december 10., vasárnap.