Városlista
2021. május 8, szombat - Mihály

Hírek

2020. Június 29. 20:37, hétfő | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Búcsúzik Pál Csaba atya Pálosszentkúttól

Búcsúzik Pál Csaba atya Pálosszentkúttól

Nyolc év szolgálat után Pál Csaba atya pálos szerzetest a fővárosba vezénylik, így elbúcsúztak tőle a település elöljárói és az egyházi képviselők.

Csaba atya nagyon szereti Petőfiszállást és Pálosszentkút-kegyhelyet, nehéz szívvel válik meg a településtől. A következő években Budapesten, a Sziklatemplomban teljesít szolgálatot, ami új kihívásokat tartogat számára.

A Pálosszentkúton eltöltött nyolc évben szívvel lélekkel az egyházközösséget szolgálta, számíthatott rá mindenki, aki hozzá fordult segítségért, lelki támaszért. Kiemelt figyelmet fordított az iskolások hitoktatására és az idősek támogatására. Nyugalmával és derűs mosolyával hamar kapcsolatot tudott teremteni a kegyhelyre látogatókkal és a közösség tagjaival. Hiányozni fog az ott lakóknak, de titkon remélik, hogy nem végleges a búcsú, és Csaba atya valamikor visszatér majd Petőfiszállásra.

Az egyházi képviselő-testület nevében Mindák József ajándékozta meg Csaba atyát és köszönte meg az ott végzett nagyszerű munkát. A falu vezetőségének nevében Szász János polgármester fejezte ki köszönetét, Czombos Ferenc és Tóth Vince képviselőkkel adta át a település ajándékát. Az összegyűlt barátok két dallal is kedveskedtek Csaba atyának. Mindannyian sok sikert és eredményes munkát kívántak neki az elkövetkezendő időszakra.

Címkék: Pál Csaba atya

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 08. 19:34, szombat | Helyi

Aki nincs beoltva, annak nem lesz szabad nyara

Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek

2021. Május 08. 19:20, szombat | Helyi

Jövő héten nyit a Petőfi Mozi

Május 13-ára tervezi a nyitást a Kiskunfélegyházi Petőfi Mozi – nyilatkozta tudtuk meg Reményi Richárdtól, a mozi üzemeltetője a Félegyházi Közlöny munkatársának.

2021. Május 08. 19:17, szombat | Helyi

Ne feledje! Vasárnap állat- és kirakodóvásár Kiskunfélegyházán

Május 9-én megtartják Kiskunfélegyházán az Állat- és Kirakodóvásárt.

2021. Május 08. 12:25, szombat | Helyi

Ezeket a növényeket soha ne ültesd egymás mellé a kertben

Sokan nem is gondolnánk, milyen sokat számít a kertünkben az, hogy milyen növényeket ültetünk egymás mellé.