Városlista
2020. augusztus 6, csütörtök - Berta

Hírek

2020. Június 29. 20:37, hétfő | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Búcsúzik Pál Csaba atya Pálosszentkúttól

Búcsúzik Pál Csaba atya Pálosszentkúttól

Nyolc év szolgálat után Pál Csaba atya pálos szerzetest a fővárosba vezénylik, így elbúcsúztak tőle a település elöljárói és az egyházi képviselők.

Csaba atya nagyon szereti Petőfiszállást és Pálosszentkút-kegyhelyet, nehéz szívvel válik meg a településtől. A következő években Budapesten, a Sziklatemplomban teljesít szolgálatot, ami új kihívásokat tartogat számára.

A Pálosszentkúton eltöltött nyolc évben szívvel lélekkel az egyházközösséget szolgálta, számíthatott rá mindenki, aki hozzá fordult segítségért, lelki támaszért. Kiemelt figyelmet fordított az iskolások hitoktatására és az idősek támogatására. Nyugalmával és derűs mosolyával hamar kapcsolatot tudott teremteni a kegyhelyre látogatókkal és a közösség tagjaival. Hiányozni fog az ott lakóknak, de titkon remélik, hogy nem végleges a búcsú, és Csaba atya valamikor visszatér majd Petőfiszállásra.

Az egyházi képviselő-testület nevében Mindák József ajándékozta meg Csaba atyát és köszönte meg az ott végzett nagyszerű munkát. A falu vezetőségének nevében Szász János polgármester fejezte ki köszönetét, Czombos Ferenc és Tóth Vince képviselőkkel adta át a település ajándékát. Az összegyűlt barátok két dallal is kedveskedtek Csaba atyának. Mindannyian sok sikert és eredményes munkát kívántak neki az elkövetkezendő időszakra.

Címkék: Pál Csaba atya

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 06. 09:19, csütörtök | Helyi

Könyvbemutatót és kézihajtányversenyt rendeznek Bugacon a hétvégén

A program augusztus 8-án 10 órakor kezdődik.

2020. Augusztus 06. 09:15, csütörtök | Helyi

Nem játék, kerülni kell! - elkezdték a magyar turisták felkészítését a medvékre

A Bükki Nemzeti Park részletes tájékoztatója azt mutatja, hogy immár számos magyarországi turistaúton reális esélyünk van találkozni vele.

2020. Augusztus 06. 09:11, csütörtök | Helyi

Visszatér a száraz, nyári idő

Kora délelőtt délnyugaton lehet erősen felhős ég, errefelé fordulhat elő zápor, zivatar, de a nap nagy részében száraz, meleg idő várható – olvasható a met.hu előrejelzésében.

2020. Augusztus 06. 09:08, csütörtök | Helyi

Az eső miatt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat az Alföldön

Csütörtöktől megszűnik a tűzgyújtási tilalom az Alföldön, mert az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak köszönhetően csökkent a tűzveszély az erdőkben és a mezőgazdasági területeken