Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Június 29. 20:37, hétfő | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Búcsúzik Pál Csaba atya Pálosszentkúttól

Búcsúzik Pál Csaba atya Pálosszentkúttól

Nyolc év szolgálat után Pál Csaba atya pálos szerzetest a fővárosba vezénylik, így elbúcsúztak tőle a település elöljárói és az egyházi képviselők.

Csaba atya nagyon szereti Petőfiszállást és Pálosszentkút-kegyhelyet, nehéz szívvel válik meg a településtől. A következő években Budapesten, a Sziklatemplomban teljesít szolgálatot, ami új kihívásokat tartogat számára.

A Pálosszentkúton eltöltött nyolc évben szívvel lélekkel az egyházközösséget szolgálta, számíthatott rá mindenki, aki hozzá fordult segítségért, lelki támaszért. Kiemelt figyelmet fordított az iskolások hitoktatására és az idősek támogatására. Nyugalmával és derűs mosolyával hamar kapcsolatot tudott teremteni a kegyhelyre látogatókkal és a közösség tagjaival. Hiányozni fog az ott lakóknak, de titkon remélik, hogy nem végleges a búcsú, és Csaba atya valamikor visszatér majd Petőfiszállásra.

Az egyházi képviselő-testület nevében Mindák József ajándékozta meg Csaba atyát és köszönte meg az ott végzett nagyszerű munkát. A falu vezetőségének nevében Szász János polgármester fejezte ki köszönetét, Czombos Ferenc és Tóth Vince képviselőkkel adta át a település ajándékát. Az összegyűlt barátok két dallal is kedveskedtek Csaba atyának. Mindannyian sok sikert és eredményes munkát kívántak neki az elkövetkezendő időszakra.

Címkék: Pál Csaba atya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.