Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2022. Május 14. 17:15, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Búcsúzik Kiskunfélegyházától Gábor atya

Búcsúzik Kiskunfélegyházától Gábor atya

Hét év szolgálat után Rónaszéki Gábor, a Sarlós Boldogasszony templom plébánosa úgy döntött, hogy máshol – egy kisebb községben – folytatja tevékenységét.

Hosszas vívódás után döntött így, mivel az utóbbi időben egyre komolyabbá váltak ízületi bántalmai, illetve ahogy Ő fogalmazott belépett a hatvanadik életévébe és már egyre nehezebben birkózik meg az olykor végtelennek tűnő feladatokkal.

- Szerencsére Kiskunfélegyháza nagyon vallásos hely, ebből kifolyólag rengeteg a munka, nem győzöm egyedül. Egy évig nem volt káplánunk, most pedig igaz, hogy van, de sajnos nagyon sokat betegeskedik, így megint csak egyedül maradtam a rengeteg tennivalóval. Igyekszem én helyt állni, de a mai világ már elszaladt a fejem felett. Az internethez és a pályázatok írásához nem igazán értek, ezért nagyon sok lehetőség kihasználatlanul marad. A gyerekeket is nagyon szeretem, szívesen foglalkozom a felnövekvő ifjúsággal, de ahhoz, hogy meg is mozgassam őket, nincs már energiám – nyilatkozta lapunknak Gábor atya, aki azt is elmondta, hogy az érsek úr mellette állt döntésében. Megbeszélték, hogy van olyan pap az egyházmegyében, aki fiatalabb, energikusabb nála, és akinek szívesen átadná a kormánybotot.

A bács-kiskun megyei község, ahol tovább folytatja munkáját Félegyházánál jóval kevesebb lélekszámú, 160 fős katolikus óvodával-iskolával rendelkezik, így kevesebb feladatot kell ellátnia. Azt is bevallotta Gábor atya, hogy nehéz szívvel búcsúzik a félegyházi hívektől, de meggyőződése szerint igazán megfelelő embert találtak a helyébe Geszler Péter plébános személyében, aki jelenleg Tompán plébános és több mint 20 évvel fiatalabb nála.

Péter atya korábban (tizenpár évvel ezelőtt) már ténykedett Kiskunfélegyházán káplánként, most pedig örömmel tér vissza városunkba. Gábor atyától pedig július másodikán búcsúzhatunk el, ekkor tartja ugyanis búcsú miséjét a templomi búcsúnapon.

(Fotó: Fábián Adrienn)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 18:13, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

Évközi 13. vasárnap – 2022. július 3.

2022. Július 03. 10:15, vasárnap | Helyi

Extrém hőség és bokáig érő homok

A IUSTITIA Sport és Kulturális Egyesület a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságával közösen szervezte meg az idei Futó-homok Félmaratont július 2-án a bugaci homoktengerben.

2022. Július 03. 07:54, vasárnap | Helyi

Életet mentettek a bajai rendőrök

Felakasztotta magát, de a járőrök időben érkezve megmentették az eszméletlen férfi életét.

2022. Július 03. 07:45, vasárnap | Helyi

Traktorátadás a kunszállási aratóünnepen

Július 2-án, szombaton rendezték meg Kunszálláson az aratóünnepet.