Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Február 12. 16:28, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Bővül a Petőfi Mozi gépparkja

Bővül a Petőfi Mozi gépparkja

Folyamatosan érkeznek a mozi működtetéséhez szükséges berendezések. Beszerezésre kerültek a hangtechnikai eszközök.

Folyamatosan érkeznek a mozi működtetéséhez szükséges berendezések. Beszerezésre kerültek a hangtechnikai eszközök (szerver, hangfalak stb.), rövidesen pedig megérkeznek a vetítővásznak és a mozigép is – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Reményi Richárd, a Pannon 2001 Mozgókép Kft. ügyvezetője.

A város 7,3 millió forintot költ a Petőfi Mozi épületének felújítására. A munkát január 6-án kezdték meg a szakemberek. A beruházás keretében már megújult az épület külső homlokzata, megkezdődött a belső felújítás, melynek keretében kijavítják, kivakolják és kifestik a belső vizesblokkokat, a géptermeket, rendbe teszik a helyiségek burkolatát, kijavítják a tető hibáit. A munkálatokkal február végére végez a kivitelező. A filmszínház bérlője a Pannon 2001 Mozgókép Kft. márciusra vállalta a Petőfi Mozi újraindítását – mondta el érdeklődésünkre Kapus Krisztián polgármester.

Novemberben nyújtotta be a mozi üzemeltetéséről szóló ajánlatát az önkormányzatnak a Pannon 2001 Mozgókép Kft., melyet a képviselő-testület jóvá is hagyott. A pályázat nyertese, mivel nem kapta meg az elinduláshoz szükséges több mint negyvenmillió forint banki hitelt, időközben visszalépett.
Az önkormányzat ezt követően további tárgyalásokat folytatott a városi mozi elindításával kapcsolatban, ami eredményesnek bizonyult. A Pannon 2001 Mozgókép Kft. vállalta, hogy a két földszinti terem összenyitásával megteremti a 3D-s vetítés lehetőségét. Az átépítésre előzetesen 7,3 millió forint forrást igényelt az önkormányzattól. A cég segítségként felajánlotta, hogy az első évi bérleti díjat egy összegben előre kifizeti. Az erről szóló előterjesztést december 19-i ülésén elfogadta a város képviselő-testülete. A szerződésben foglaltak szerint a Pannon 2001 Mozgókép Kft. biztosítja a mozi üzemeltetéséhez szükséges technikai feltételeket. Helyet ad az óvodai, iskolai nevelésben részesülők, a nagycsaládosok rendezvényeinek. A filmszínház újraindításának határideje 2014. március 13.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.