Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 26. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bővül a magyar fordított áfakör

Bővül a magyar fordított áfakör

Bővülni fog a fordított adózás alá eső ügyletek köre Magyarországon, azonban azt még nem döntötte el a szaktárca, hogy milyen újabb termékkörökre vezetik be. A gabonák és olajos magvak ügyleteiben kedvezőek a tapasztalatok, így valószínű, hogy Magyarország meghosszabbítja a szektorra vonatkozó fordított adózás megtartását.

Az Európai Unió Tanácsa még július végén hagyta jóvá az úgynevezett gyorsreagálási mechanizmus bevezetését, amely 2018-ig igyekszik megoldani az áfa csalások problémáját. Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára azt mondta a Gazdasági Rádiónak, hogy ez bővíti minden egyes tagállam, így Magyarország lehetőségeit is a tekintetben, hogy ahol úgy látja különösen fertőzött egy szektor, ott bevezesse a fordított áfát. Abban még nincs döntés, hogy mely szektorokra terjesztik ki a fordított áfát a jövőben. Az Európai Bizottság nemrég bővítette azt a listát, ahol a tagállamok bevezethetik a fordított áfát. Ebben olyan termékek és szolgáltatások szerepelnek mint például a mobiltelefonok értékesítése, a telekommunikációs szolgáltatások, vagy például a gáz és az elektromos áram szállítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.