Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2020. Szeptember 23. 08:35, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Bővítette kiskunmajsai telephelyét és kapacitását a Grape-Vine Kft.

Bővítette kiskunmajsai telephelyét és kapacitását a Grape-Vine Kft.

Az elmúlt három évben a fejlesztések keretében kiskunmajsai telephelyükön felépült egy tárolásra és borpalackozásra használt csarnoképület.

A csarnoképületben egy óránként 10 ezer palack kapacitású komplett üveges, illetve PET-palackozó és csomagoló gépsort, valamint egy PET-flakonfúvó berendezést is telepítettek. A csarnok energiahatékonyságának javítása érdekében egy 49 kilowatt teljesítményű, megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépítettek.

Közel kétmilliárd forintból egyebek mellett új üzemcsarnokkal és palackozótechnológia telepítésével bővítette kapacitását kiskunmajsai telephelyén a Grape-Vine Kft.

Szőke-Tóth Róbert, a Grape-Vine Kft. egyik ügyvezetője elmondta: a beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert mintegy 731 millió forint támogatásból, 755 millió forint hitelből és 501 millió forint saját erőből valósították meg.

Vásároltak továbbá egy-egy nagy kapacitású szőlő fogadógaratot és prést, valamint több tartályt, amelyek összesen 25 ezer hektoliterrel emelték meg a rendelkezésre álló bortároló kapacitást. A projekten kívül önerőből költöttek több elektromos és gázüzemelésű vezetőüléses targoncára, valamint kézi elektromos raklapemelőkre, de élelmiszeri-higiéniai fejlesztéseket is megvalósítottak. Eiler Lajos, a Grape-Vine Kft. másik ügyvezetője felidézte, a pincészetet barátjával, Szőke-Tóth Róberttel közösen alapították 1998-ban, amikor megvásárolták a nagy múltra visszatekintő, egykori Jonathán TSZ pincészetét. A kiskunmajsai székhelyű borászat azóta már Magyarország egyik legmeghatározóbb pincészete, és nemcsak belföldön, de a határokon túl is ismert - tette hozzá. Kiemelte: Magyarország második legnagyobb borászatának zászlóshajója a "La Fiesta" termékcsalád, amely az ország legismertebb bormárkája, és amelyből széles szortimentet kínálnak az édestől a fajtaneves borokig. A termékcsaládból évente átlagosan 8,5 millió palackot készítenek.

A társaság árbevételének több mint 80 százaléka belföldi értékesítésből származik, de jelen vannak a külföldi piacokon is. Exporttevékenységük során lédig bort értékesítenek Csehországba, Szlovákiába, illetve Németországba és palackos termékek széles skáláját kínálják romániai, szlovák, szlovén, cseh, valamint lengyel partereinknek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 14:53, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2020. Október 22. 14:35, csütörtök | Helyi

"Őszhó" Projektdélután a Batthyányban

A kialakult járványügyi helyzet miatt sem mondtak le a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskolában a már hagyományosnak mondható alsó tagozatos „Őszhó” projektdélutánról.

2020. Október 22. 14:24, csütörtök | Helyi

Meghasadt az égbolt e Hazában

Tisztelt Tanulóifjúság! Tisztelt Kollégák!

2020. Október 21. 11:04, szerda | Helyi

Túladagolható-e a C- és a D-vitamin?

A C- és a D-vitaminok elengedhetetlenek az erős immunrendszerhez.