Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Július 25. 11:00, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Börtöncellájában sebesülten találták a kiskorúak megrontásával vádolt amerikai milliárdost

Börtöncellájában sebesülten találták a kiskorúak megrontásával vádolt amerikai milliárdost

Börtöncellájában sebesülten találták Jeffrey Epsteint, az emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával előzetes letartóztatásban lévő amerikai milliárdost - jelentette késő esti híradójában az NBC televízió.

A 66 éves Epsteinre félig öntudatlan állapotban találtak rá cellájában. A nyakán eddig nem tisztázott eredetű sérülés nyomai voltak láthatók.

Az NBC értesülései szerint a manhattani börtön elkülönített zárkájában őrzött Epsteint állandó megfigyelés alatt tartották, hogy megelőzzék esetleges öngyilkossági kísérletét. A televízió két, meg nem nevezett forrása arról számolt be, hogy Epstein öngyilkossággal próbálkozott, egy harmadik forrás szerint viszont megrendezte az egészet, hogy öngyilkossági kísérletre, vagy akár támadásra hivatkozva elérje: egy másik börtönbe szállítsák át. Más források szerint egy másik bűnöző támadhatta meg őt, azonosították is a kilétét, de az illető ügyvédje cáfolta a feltételezést.

A börtönben megindították a vizsgálatot a történtek miatt.

Jeffrey Epsteint július 6-án tartóztatták le, emberkereskedelem és kiskorú lányok megrontásának vádjával. Ügyvédjei később 500 millió dolláros óvadék ellenében védencük házi őrizetbe helyezését kérelmezték, de a bíróság a szökés veszélyére hivatkozva ezt elutasította.

Az Epstein-ügy következtében távozott posztjáról Alex Acosta munkaügyi miniszter, aki 2008-ban a miami ügyészség tagjaként egyike volt azoknak az ügyészeknek, akik vádalkut kötöttek az akkor is kiskorúak elleni szexuális visszaéléssel vádolt Epsteinnel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.