Városlista
2022. december 7, szerda - Ambrus

Hírek

2013. December 26. 11:00, csütörtök | Belföld
Forrás: - szerk. -

Borok tárolása

Borok tárolása

Egyre nagyobb divat több palack különböző bort tartani otthon. Nem mindegy viszont, hogyan tároljuk ezeket, ha szeretnénk az ital minőségé megőrizni.

Borok tárolásának aranyszabályai:
1. Soha ne tárolja a bort padláson vagy erkélyen. Legcélszerűbb a kamrában tartani a palackokat.
2. Fektetve tárolja az üvegeket. Ma már kevés pénzért beszerezhetők speciális polcok vagy állványok, amelyek biztosítják több palack borospalack megfelelő tárolását. A fektetett palackoknak az a lényege, hogy az ital folyamatosan érintkezik a dugóval.
3. Óvja a címkéjét is! A kevésbé jó minőségű címkék képesek állás közben is tönkremenni. Ennek megelőzésére fújja be hajlakkal, de jó megoldásnak minősül az is, ha az üveget és ezzel a címkét is folpack fóliával körbetekeri.
4. Csak bontatlan üvegekben lévő nedű bírja a tárolást. Ha egy felbontott üveg bor nem fogy el rövid időn belül, a maradékot inkább használja el pörkölt főzéshez, vagy jól befűszerezve készítsenek belőle forralt bort.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 07. 13:38, szerda | Belföld

Vádat emeltek egy gyalogos ellen, akit gyalogátkelőhelyen ütöttek el

Halálos balesetet okozott egy piros lámpánál zebrára lépő gyalogos, vádat emeltek ellene.

2022. December 07. 13:34, szerda | Belföld

Advent - A Nébih összegyűjtötte a biztonságos élelmiszer-adományozás tudnivalóit

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja összegyűjtötte a biztonságos élelmiszer-adományozás legfontosabb tudnivalóit - hívta fel a figyelmet a hatóság.

2022. December 07. 09:33, szerda | Belföld

Gulyás Gergely: a szankciók miatt kell kivezetni a benzinárstopot

A hétfőn hatályba lépett kőolajszankciók után két nappal a kormány - a Mol javaslatára - az üzemanyagárstopot megszünteti - jelentette be kedden késő este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten.

2022. December 07. 09:09, szerda | Belföld

Annyira keménynek hitte magát, hogy belekötött a veszprémi kórház sorompójába

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a veszprémi kórház bejáratánál lévő sorompóval került nézeteltérésbe.