Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. December 26. 11:00, csütörtök | Belföld
Forrás: - szerk. -

Borok tárolása

Borok tárolása

Egyre nagyobb divat több palack különböző bort tartani otthon. Nem mindegy viszont, hogyan tároljuk ezeket, ha szeretnénk az ital minőségé megőrizni.

Borok tárolásának aranyszabályai:
1. Soha ne tárolja a bort padláson vagy erkélyen. Legcélszerűbb a kamrában tartani a palackokat.
2. Fektetve tárolja az üvegeket. Ma már kevés pénzért beszerezhetők speciális polcok vagy állványok, amelyek biztosítják több palack borospalack megfelelő tárolását. A fektetett palackoknak az a lényege, hogy az ital folyamatosan érintkezik a dugóval.
3. Óvja a címkéjét is! A kevésbé jó minőségű címkék képesek állás közben is tönkremenni. Ennek megelőzésére fújja be hajlakkal, de jó megoldásnak minősül az is, ha az üveget és ezzel a címkét is folpack fóliával körbetekeri.
4. Csak bontatlan üvegekben lévő nedű bírja a tárolást. Ha egy felbontott üveg bor nem fogy el rövid időn belül, a maradékot inkább használja el pörkölt főzéshez, vagy jól befűszerezve készítsenek belőle forralt bort.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.