Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Április 10. 11:09, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Bontják a Városháza erkélyét

Bontják a Városháza erkélyét

Elkezdődött a Városháza erkélyének bontása. A fém virágtartók eltávolítása után a szakemberek leemelik helyéről a mellvéd elemeit

Elkezdődött a Városháza erkélyének bontása. A fém virágtartók eltávolítása után a szakemberek leemelik helyéről a mellvéd elemeit. Rövidesen megkezdődik a törött elemek újragyártása, az elemek tisztítása, a megmaradó elemek felületének javítása. A munkálatok költségének felét a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatóságának Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiumának pályázatán elnyert négymillió forint fedezi. A tervek szerint a munkálatok április végéig befejeződnek.

A képviselő-testület 2011. július 21-i testületi ülésén fogadta el a Városháza épületére vonatkozó intézkedési tervet. Tekintettel az épületszerkezetek állapotára, sürgőssé vált az épület főhomlokzati erkélyének helyreállítása és az attikafalon elhelyezett oszlopszerű kődíszek leemelése. Ehhez nyújt segítséget a Nemzeti Kulturális Alaptól nyert összeg. Az igényelt támogatás formája vissza nem térítendő támogatás, melynek mértéke a felújításhoz szükséges összeg 50 százaléka.
További pályázati siker esetén az erkély felújítása után megújulhatnak a Városháza rendkívül rossz állapotú, repedezett kődíszei. Az elemek újragyártása érdekében ugyanis a város indult a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága, Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma által, a „Veszélyeztetett helyzetű műemlék épületek veszély-elhárításának, állagmegóvásának, részleges helyreállításának támogatására” címmel kiírt pályázatán. Siker esetén 6,9 millió forint támogatásban részesülhet az önkormányzat. A beruházás teljes összege 7,7 millió forint – tájékoztatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Csányi Judit, a projektmenedzsment csoport munkatársa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.