Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Október 03. 11:11, szerda | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Boldogság? Siralmas képet fest a díjnyertes rövidfilm

Boldogság? Siralmas képet fest a díjnyertes rövidfilm

Mi a boldogság? Egy érzés. Jön és megy, ahogy a többi érzés az életünkben. Valamiért mégis ennek az érzésnek nagyobb jelentősége van, mint a többinek. Hajszoljuk.

Vágyakozunk utána. Csak ezt akarjuk érezni, mert csak akkor jó nekünk. Legalábbis ezt sugallják.

Ezt sugallják a reklámok, a legjobb barátnőnk, a munkatársunk, a mozifilmek, a popkultúra, a média. Ez ömlik ránk az utcán a plakátokról, a tévéből, az okostelefonunkból. A fogyasztói társadalom legnagyobb tévhite pedig az, hogy a boldogságot meg lehet venni. Pedig dehogy!

A következő rövidfilmben látható patkánytársadalom félelmetes görbetükröt mutathat annak, aki hajlandó felismerni a párhuzamokat, és talán tudunk változtatni a saját és környezetünk hozzáállásán is. Aztán reméljük, hogy egy bolond százat csinál, és vége lesz egyszer ennek az őrületnek, addig is próbáljuk meg túlélni ép ésszel (és egészséges testtel, lélekkel).

Gratulálunk a díjnyertes animátornak, Steve Cuttnak, ez bizony telitalálat lett:

A film persze túloz, hogy biztosan átjöjjön az üzenet (a pénz nem boldogít, szállj ki a mókuskerékből, legyen életed stb.), és természetesen azért ennél árnyaltabb a kép: szerencsére vannak jó páran, akik nem állnak be a sorba. Mindenesetre a modern világnak azért megvannak a maga hibái, és ezekre nagyon jól felhívja a figyelmet a kisfilm.

Címkék: boldogság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.