Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 14. 10:14, csütörtök | Helyi
Forrás: KEOL

Bölcsőde épülhet Kunszálláson

Bölcsőde épülhet Kunszálláson

Kunszállás régi vágya már, hogy önálló bölcsőde létesüljön a településen - mondta Almási Roland Márk, a Bács-Kiskun megyei Kunszállás polgármestere.

Programjának egyik legfontosabb eleme volt a Családbarát Kunszállás kialakítása, ezen belül pedig egy bölcsőde megvalósítása.

- Az ügyben megtörténtek az első lépések, aminek apropóját a napokban elkészült komplexebb óvodaépület adta. Ennek közelében szeretnék megépíteni ugyanis a bölcsődét, így megvásárolták a szemben elhelyezkedő ingatlant a jövőbeni létesítménynek. A látványtervek elkészültek és benyújtották a pályázatot, aminek eredménye néhány hónapon belül várható. Amennyiben pozitív döntés születik, megkezdhetik a beruházást - tájékoztatott a polgármester.

Almási Roland Márk hozzátette: ha sikerül a megvalósítás, akkor egy 110 négyzetméteres épületben, kezdetben nyolc gyermeket tudnak elhelyezni. További igény esetén ez újabb nyolcfős csoporttal bővíthető.

- Bár a vírushelyzet Kunszállás életében is nyomot hagyott, az élet nem állt meg a településen. Több beruházás folyamatban van és várható is a közeljövőben. Jelenleg az önkormányzat épületének energetikai rekonstrukciós korszerűsítése zajlik, a hivatal épületét hőszigeteléssel, nyílászárókkal és födémszigeteléssel látják el, illetve egy fűtéskorszerűsítés is részét képezi ennek a beruházásnak. Az őszi hónapokban várható egy főutca rekonstrukciós pályázat, aminek keretében megújulnak a járdaszakaszok és parkolószigetekkel gazdagodik a település a főutca mentén - foglalta össze a terveket Kunszállás polgármestere.

(Forrás: KEOL)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.