Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2016. Április 07. 10:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Bográcsos partival köszöntötték a tavaszt

Bográcsos partival köszöntötték a tavaszt

A Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete ma (április 6-án) bográcsos mulatságot tartott a Szakmaközi Művelődési Házban.

A rendezvényt egy különleges ünnep koronázta meg, ugyanis az egyesület legidősebb tagja Makány Józsi bácsi épp a napokban tölti 90. születésnapját. Ehhez méltóan a kiváló bográcsban elkészített pörköltet Józsi bácsi óriási születésnapi tortája követte desszertként.

Hálás vagyok a sorsnak, hogy ezt az alkalmat az én köreimben ünnepelheti együtt az egyesület, Benkó Gábor ötletgazda tagunk jóvoltából. Gabi bácsinak az volt a fontos, hogy az alapító tagok - ha már nem is tudnak rendszeresen bejárni - de az ő értékeiket tovább tudjuk vinni. Amikor egy 90 esztendős bácsinak a szeme könnybe lábad és remeg a keze a meghatódottságtól, és könnyeit törölgetve meg sem tud szólalni, csak a könnyeit törölgeti, akkor az a sors legszebb ajándéka. Kívánom a mi közösségünknek, hogy sok ilyen ajándéka legyen” – mondta el Salma Ferencné a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesületének vezetője a vele készített interjúban.

Az egyesület egy évben minimum négyszer tart közösségépítő bográcsos partit, melyet megpróbálnak minél színesebbé tenni egyrészt az élőzene szolgáltatásával, másrészt a különböző előadások szervezésével. A legközelebbi nagy volumenű rendezvényük a közeljövőben megrendezésre kerülő Road Show lesz – tudtuk meg az egyesület vezetőjétől.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 21. 21:31, csütörtök | Helyi

Természetvédelmi vetélkedő a Péteri-tónál

A Batthyány Lajos Általános Iskola 3 főből álló csapata is részt vett a Petőfiszállási Kistérségi Természetvédelmi Vetélkedőn szeptember 20-án szerdán.

2023. Szeptember 21. 21:19, csütörtök | Helyi

A piros sipkás vidám fickó

Lázár Ervin Program keretében a Ciróka Bábszínház előadását tekinthették meg a Batthyány Lajos Általános Iskola 2. évfolyamos tanulói.

2023. Szeptember 20. 21:45, szerda | Helyi

Euronics üzlet nyílik Kiskunfélegyházán

2023. szeptember 25-én megnyitja első kiskunfélegyházi áruházát hazánk legnagyobb üzlethálózattal rendelkező elektronikaicikk-kereskedője, a magyar tulajdonban lévő Euronics.

2023. Szeptember 18. 13:43, hétfő | Helyi

II. Mezgés traktoros felvonulás és I. traktoros verseny

Traktoros felvonulást és versenyt szervez a MEZGÉ.