Városlista
2019. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2016. Április 07. 10:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Bográcsos partival köszöntötték a tavaszt

Bográcsos partival köszöntötték a tavaszt

A Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete ma (április 6-án) bográcsos mulatságot tartott a Szakmaközi Művelődési Házban.

A rendezvényt egy különleges ünnep koronázta meg, ugyanis az egyesület legidősebb tagja Makány Józsi bácsi épp a napokban tölti 90. születésnapját. Ehhez méltóan a kiváló bográcsban elkészített pörköltet Józsi bácsi óriási születésnapi tortája követte desszertként.

Hálás vagyok a sorsnak, hogy ezt az alkalmat az én köreimben ünnepelheti együtt az egyesület, Benkó Gábor ötletgazda tagunk jóvoltából. Gabi bácsinak az volt a fontos, hogy az alapító tagok - ha már nem is tudnak rendszeresen bejárni - de az ő értékeiket tovább tudjuk vinni. Amikor egy 90 esztendős bácsinak a szeme könnybe lábad és remeg a keze a meghatódottságtól, és könnyeit törölgetve meg sem tud szólalni, csak a könnyeit törölgeti, akkor az a sors legszebb ajándéka. Kívánom a mi közösségünknek, hogy sok ilyen ajándéka legyen” – mondta el Salma Ferencné a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesületének vezetője a vele készített interjúban.

Az egyesület egy évben minimum négyszer tart közösségépítő bográcsos partit, melyet megpróbálnak minél színesebbé tenni egyrészt az élőzene szolgáltatásával, másrészt a különböző előadások szervezésével. A legközelebbi nagy volumenű rendezvényük a közeljövőben megrendezésre kerülő Road Show lesz – tudtuk meg az egyesület vezetőjétől.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 19. 21:28, hétfő | Helyi

Csak a szerencsén múlott…

Egy autó fedélzeti kamerája felvette, ahogy két kamion frontálisan ütközött össze Kecskemét közelében. Csak a szerencsén múlott, hogy a két sofőr csupán könnyű sérüléseket szenvedett!

2019. Augusztus 19. 12:39, hétfő | Helyi

Így készüljenek a tűzijátékra a kutyatartók

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep elmaradhatatlan része a tűzijáték. Ilyenkor azonban különösen fontos a kutyatartók előrelátása és felkészültsége.

2019. Augusztus 19. 07:27, hétfő | Helyi

Kánikula lesz augusztus 20-án, a hét második felében mérséklődik a meleg

Ezen a héten is sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok.

2019. Augusztus 18. 15:31, vasárnap | Helyi

Egyre több higany van a halakban

A túlhalászás, és a klímaváltozás miatt egyre nagyobb a higany koncentrátuma a halakban.