Városlista
2021. május 8, szombat - Mihály

Hírek

2016. Április 07. 10:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Bográcsos partival köszöntötték a tavaszt

Bográcsos partival köszöntötték a tavaszt

A Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete ma (április 6-án) bográcsos mulatságot tartott a Szakmaközi Művelődési Házban.

A rendezvényt egy különleges ünnep koronázta meg, ugyanis az egyesület legidősebb tagja Makány Józsi bácsi épp a napokban tölti 90. születésnapját. Ehhez méltóan a kiváló bográcsban elkészített pörköltet Józsi bácsi óriási születésnapi tortája követte desszertként.

Hálás vagyok a sorsnak, hogy ezt az alkalmat az én köreimben ünnepelheti együtt az egyesület, Benkó Gábor ötletgazda tagunk jóvoltából. Gabi bácsinak az volt a fontos, hogy az alapító tagok - ha már nem is tudnak rendszeresen bejárni - de az ő értékeiket tovább tudjuk vinni. Amikor egy 90 esztendős bácsinak a szeme könnybe lábad és remeg a keze a meghatódottságtól, és könnyeit törölgetve meg sem tud szólalni, csak a könnyeit törölgeti, akkor az a sors legszebb ajándéka. Kívánom a mi közösségünknek, hogy sok ilyen ajándéka legyen” – mondta el Salma Ferencné a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesületének vezetője a vele készített interjúban.

Az egyesület egy évben minimum négyszer tart közösségépítő bográcsos partit, melyet megpróbálnak minél színesebbé tenni egyrészt az élőzene szolgáltatásával, másrészt a különböző előadások szervezésével. A legközelebbi nagy volumenű rendezvényük a közeljövőben megrendezésre kerülő Road Show lesz – tudtuk meg az egyesület vezetőjétől.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 08. 12:25, szombat | Helyi

Ezeket a növényeket soha ne ültesd egymás mellé a kertben

Sokan nem is gondolnánk, milyen sokat számít a kertünkben az, hogy milyen növényeket ültetünk egymás mellé.

2021. Május 08. 10:59, szombat | Helyi

Hamarosan újabb pályázat indul az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására

Átadták az ezredik új elektromos autó kulcsát, amelyet egy korábban kiírt pályázat segítségével vásároltak meg.

2021. Május 07. 14:08, péntek | Helyi

Mentett sünöket engedtek szabadon a Tőserdőben

Tíz sünt engedtek szabadon a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai Tőserdőben.

2021. Május 07. 14:02, péntek | Helyi

Június 1-re tervezik a félegyházi strand megnyitását

A félegyházi uszoda május 25-én nyitja meg újra kapuit, de – amennyiben a jelenleg fennálló műszaki problémákat sikerül megoldani – erre akár korábbi időpontban is sor kerülhet.