Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Július 30. 09:29, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Bízom benne, hogy a mag jó földbe hullt…

Bízom benne, hogy a mag jó földbe hullt…

Reverendájáról és szálfa termetéről már mindenki messziről felismerte az Ótemplom fiatal papját, Bese Gergő Pétert.

Reverendájáról és szálfa termetéről már mindenki messziről felismerte az Ótemplom fiatal papját, Bese Gergő Pétert. A mosolygós lelkipásztor gyakran mutatkozott a város utcáin, beszélgetett az emberekkel a kávéházak teraszán, de a moziba sem volt rest beülni a fiatalokkal. Papi munkájáról, a fiatalok nevelésében elért eredményeiről elismeréssel beszéltek városszerte. A megkezdett munkát másnak kell folytatni. Bese Gergő ugyanis augusztustól egy másik bencés középiskolában iskolalelkészként, hétvégeken pedig Pannonhalma környékén, mint lelkipásztor végzi tovább feladatát.

Az elköszönő káplán atyának Kapus Krisztián mondott köszönetet ma (július 29-én) a város nevében papi szolgálataiért, külön kiemelve az ifjúság nevelésében elért eredményeket. Egyben sok szerencsét kívánt Bese Gergőnek további munkájához. A távolság remélhetőleg nem lesz annak akadálya, hogy a hívek a jövőben is gyakran találkozhassanak városunkban a fiatal atyával –tette hozzá a polgármester.

Kispapként az Ótemplomban kezdtem munkámat, ebben a városban szenteltek diakónussá. Innen indultam Kecskemétre a papszentelésemre, illetve az Ótemplomban mutattam be második szentmisémet. Míg élek, jó szívvel fogok emlékezni Kiskunfélegyházára, az itt élő közösségre. A félegyházi emberek nagyon tudnak és szeretnek imádkozni. Közel vannak a Jóistenhez, rendkívüli módon vágynak a szeretetre és tudnak szeretni.
Sokan imádkoznak értem, melynek erejét nap, mint nap éreztem. A hívek mosolya, kézfogása sok erőt adott a munkámhoz. Remélem a jövőben is fognak az imájukon keresztül segíteni.
A papi munka mellett aktívan részt vettem az ifjúság nevelésében, próbáltam fiatalosan közelükbe vinni az egyházat. Nemcsak a Constantinum, a Platán, a Szent Benedek iskolák diákjainak, hanem akik a templomunkba jártak. Ennek eredményeképpen új közösségek jöttek létre, többek között az erős ifjúsági hittanos csoport, a létszámában is gyarapodott ministráns közösség, vagy a poraiból feltámasztott Máriás leányközösség.
Munkám során azt próbáltam elérni, hogy a fiataloknak legyenek az egyházhoz kötődő emlékei. Gyalogos zarándoklatokon, lelkigyakorlatos táborokon, koncerteken keresztül ismertettem meg velük az egyház mozgalmas életét.
Bízom abban, hogy a mag jó földbe hullott, bőséges termést hoz, ennek okán az utódoknak könnyebb lesz a munkájuk –hangsúlyozta Bese Gergő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.