Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 14. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bízik a Sólyom a repülésben

Bízik a Sólyom a repülésben

A Sólyom Airways Kft. kitart amellett, hogy amint meglesz az engedélye, fölszáll.

A Malév par­lagon maradt repülési útvonalaira viszont továbbra sincs érdeklődés. A Sólyom Hungarian Airways Kft. engedélyeztetési eljárása még mindig tart a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál, ahol azt mondták a Napi Gazdaságnak, hogy a légitársaságnak számos engedélyezési eljárása volt párhuzamosan folyamatban. Van, ami lezárult és van, ami még folyamatban van.

Vágó József, a Sólyom Hungarian Airways Kft. ügyvezetője azt mondta, amint a cég megkapja az NKH engedélyét, már másnap felszállhat a légitársaság gépe. Ez az a repülő, amelyet 2013. augusztus 18-án mutattak be, s amely néhány órás budapesti tartózkodás után visszarepült az angliai lízingcég telephelyére, s azóta is ott áll. Korábban azt ígérte a cégvezetés, hogy az első gép után rövidesen érkezik a második, induláskor hat gépe lesz a légitársaságnak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hová repülne a Sólyom első gépe, ahogyan azt sem, hogy lehetne gazdaságosan üzemeltetni egyetlen repülőt. Menetrend szerinti járatokat nem lehet rá építeni, legfeljebb charterforgalomra vethető be. A céggel kapcsolatos utolsó hír az volt, amikor új tulajdonos jelent meg a társaságban. Tavaly novemberben a Charity March-Jótékonysági Menet Kft. ügyvezetője, Welsz Tamás a Napi Gazdaságnak arról nyilatkozott, hogy rövidesen meglesznek az engedélyek, s indulnak a járatok. Welszt később már nem értük el, vele kapcsolatban különböző kedvezőtlen hírek jelentek meg. Vágó most azt mondta lapunknak, hogy a céggel minden rendben, nincs csőd- vagy felszámolási eljárás folyamatban.

A Sólyom vezetése tavaly augusztusban azt közölte, hogy részben a Malév parlagon hagyott útvonalaira repülne rá. Csak az volt a gond, hogy a Malév 2012. februári leállása után a légitársaságok viszonylag gyorsan elvitték a számukra értékesebb útvonalakat. Az NKH-nak jogszabályi kötelezettsége volt az összes, kihasználatlan korlátozott légi-közlekedési jog meghirdetése. Néhány jog, az orosz, az izraeli, a török desztinációk iránt azonnali kereslet jelentkezett, és a sikeres pályázatokat követően a hatóság kiadta a felhatalmazásokat. Ezt követően gyakorlatilag már nem volt igény a még pályázható jogokra, ezek továbbra is kihasználatlanok. Tucatnyi szabad útvonal van, például Kubába, Vietnamba, Irakba, Iránba vagy Jemenbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.