Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2024. Február 26. 16:16, hétfő | Helyi
Forrás: Cs. Adrienn

Bikahegyi földutakat újítottak fel

Bikahegyi földutakat újítottak fel

Számos szemrehányás éri a városvezetést, hogy mindig csak a központ felújítása van reflektorfényben.

Ám ez véletlenül sincs így, csak éppen a külterületekről és a városszéli ingatlanokról kevesebb információ szivárog a köztudatba.

Miképpen egy család kiadásainak átgondolásánál, úgy városunk költségvetésénél is fontos tényező, hogy mikor mire és mennyit adnak ki. A közösségi oldalakon vitát indítók közül sokan nincsenek tisztában azzal, néhány külterületi és városszéli út egy-egy csapadékosabb időszak után járhatatlan. Ezek az emberek csak a saját problémájukat látják, és azt hangoztatják minduntalan: „Szégyen, hogy így néz ki egy városközponti utca, tér, járda stb…”

Bense Zoltán, Kiskunfélegyháza 2. sz. választókörzetének önkormányzati képviselője munkája során ezzel is, azzal is találkozik, hiszen hatáskörébe nemcsak városközponti részek, hanem városszéli utak is beletartoznak, melyeket rendszeresen szemrevételez.

Egy ilyen ellenőrző körúton szembesült azzal, hogy a Bikahegyben számos útszakasz - mely még szilárd burkolattal nem rendelkezik - teljességgel járhatatlan az esőzések után. Mikor az ott lakók ezt jelezték felé, már tervei között szerepelt az áldatlan állapotok megszüntetése, azonban anyagiak híján a lehetőségek tárháza meglehetősen szerény volt.

Mivel a Rozmaring utcában pár tulajdonos felajánlotta kétkezi munkáját, így első ütemben sikerült járhatóvá tenni az utat néhány teherautónyi útalap széthordásával. Már önmagában ez is nagyon nagy segítség volt az ott lakóknak, akik tenni is akartak az életkörülményeik jobbá tételéért.

- Nagyon hálásak vagyunk a segítségért Bense Zoltán önkormányzati képviselőnek, Juhász László osztályvezetőnek és mindazoknak, akik közreműködtek az út járhatóvá tételében! Igaz, voltak itt az utcában olyanok is, akik a Facebook-ra írogatva fejezték ki véleményüket a szörnyű terepviszonyokról, de szerencsére páran nem a fotelből dirigáltunk, hanem összefogtunk és lapátot, taligát ragadva széthordtuk az önkormányzattól kapott zúzott köves útalapot itt a környékünkön. Az pedig végtelen örömmel töltött el minket, hogy egy hónap múlva megjelentek a munkagépek és makulátlanul megcsinálták az utcát egy újabb adag útalapot elegyengetve, ledöngölve. Nem győztünk köszönetet mondani a munkát végzőknek, akik olyan hozzáértéssel és gondossággal végezték el a feladatukat, mintha a saját házuk előtt dolgoznának – nyilatkozta lapunknak egy utcabeli ingatlantulajdonos.

- A Rozmaring utca teljes egészén helyreállítottuk az utat, míg egyik részén útfeltöltési és döngölési munkálatokkal tudtunk segíteni, a városhoz közelebb eső felén elég volt a gréderezés is. Emellett a Bikahegyi utcában és a Pázsit utca földes részén is javítottunk az útviszonyokon. Az ott elterített zúzottkőnek és talajkiegyenlítésnek köszönhetően megszűntek az óriási kátyúk. A Paprika közben, ahol több újonnan épült ház található, a nagygépek munkavégzése miatt járhatatlanná vált utat is helyreállítottuk, valamint a Viola utcában is elvégeztük a talajkiegyenlítést – részletezte a Bikahegyben nemrégiben elvégzett munkákat Bense Zoltán önkormányzati képviselő, aki azt is elárulta, hogy továbbra sem ül ölbe tett kézzel. Folyamatosan azon munkálkodik, hogy úgy a város, mint saját választókörzete - ha apránként is - de épüljön, szépüljön.

Cikkben szereplő fotók: Rozmaring utca az útfelújítás előtt és után /Galériában szereplő képek: Pázsit utca, Paprika-köz, Viola utca

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.