Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Január 14. 09:05, csütörtök | Helyi
Forrás: hirado.hu

Bevezethetik az egy hónapos katonai alapkiképzést

Bevezethetik az egy hónapos katonai alapkiképzést

Változások lesznek a honvédelmi tárca működésében, mert csak így érhető el a két fő célkitűzés: a gyorsaság növelése és a bürokrácia csökkentése.

- mondta a Magyar Hírlapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban a honvédelmi miniszter.
Simicskó István úgy fogalmazott: lényeges a közigazgatásban és a vezérkarban található párhuzamosságok megszüntetése és a bürokrácia csökkentése. Szavai szerint az így felszabaduló erőforrásokat és pénzt fontosabb irányokban és helyeken lehet hasznosítani.

A miniszter arra is kitért, hogy tervei között szerepel egy ideológiáktól maximálisan mentes szervezet létrehozása, amely a korábbinál is hatékonyabb módon kívánja megszólítani a fiatalokat. Többek között az is felvetődött, hogy a 18. életévüket betöltött fiatalok önkéntes alapon egy hónapos alapkiképzésben vehessenek részt, ami után szabadon dönthetnek arról, hogy azt folytatják-e vagy sem - közölte.

A honvédelmi tárca vezetője nemzetközi jelenségként említette, hogy az általános hadkötelezettség megszüntetésével különböző militáns szervezetek jelentek meg. Úgy fogalmazott, hogy ha valahol nincsen rend, ott előbb-utóbb feltűnnek a szinte kizárólag pártpolitikai alapon létrejött, létrejövő gárdák és védelmi formációk, amelyek a hamis biztonság tudatával kecsegtetnek és nem egyszer az alapvetően tisztességes, jó szándékú embereket is félrevezethetik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.