Városlista
2020. augusztus 15, szombat - Mária

Hírek

2020. Július 12. 12:01, vasárnap | Helyi
Forrás: hirado.hu

Beutazási korlátozásokról döntött a kormány

Beutazási korlátozásokról döntött a kormány

A járvány több helyen fellángolt, meg kell akadályozni, hogy külföldről ne lehessen behurcolni a vírust – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnapi sajtótájékozatóján.

A kormány a határbelépés szigorításáról döntött, amelyek kedden éjfélkor lépnek hatályba.

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy 11 órakor, istentiszteleti időben kerül sor a sajtótájékoztatóra – kezdte rendkívüli tájékoztatóját Gulyás Gergely.

Három kategóriába sorolták az országokat

A környező országokban folytatódott a fertőzöttek számának növekedése. Magyarországon egyre kevesebb az aktív fertőzött, így az intézkedések azt a célt szolgálják, hogy ez így maradjon – mondta a miniszter.

Hozzátette: hazai korlátozó intézkedések nem lesznek, de az operatív törzs javaslatára a kormány a határellenőrzés korlátozásáról döntött. Az országokat fertőzés alapján három, zöld, sárga és vörös kategóriába sorolta.

Különválnak a szabályok magyar állampolgárok és hozzátartozóik, valamint a többiek között – emelte ki

Amennyiben sárga, vagy piros jelzéssel besorolt ország területéről lép be magyar állampolgár az országba, akkor megvizsgálják.
Ha felmerül a fertőzés gyanúja, karanténba kell vonulnia.

A karantén kiváltható, ha az érintett igazolt negatív tesztet mutat be az elmúlt öt napból. A tranzit és teherforgalom ezalól kivételt jelent.

Négy EU-s tagállam kapott sárga besorolást

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy négy uniós tagállam lett besorolva a sárga kategóriába: Bulgária, Portugália, Románia és Svédország. Az EU-n kívüli országok közül az Egyesült Államok, Japán, Kína Norvégia, Oroszország, Szerbia is a közepesen fertőzött listára került.

A vörös jelzést kapta, vagyis az innen érkező külföldiek számára megtiltják a Magyarországra történő belépést: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország Észak-Macedónia, Moldova, Montenegró, valamint Ukrajna.

Kínán és Japánon kívül egyetlen ázsiai országból sem lehet Magyarországra utazni, de a afrikai teljes afrikai kontinens is tiltólistára került.
Hozzátette: mivel Horvátországban az esetszám alacsony, ezért a zöld kategóriába került.

Az egyes országok besorolását a szerdai kormányülésen felülvizsgálják. A kormány augusztus elsejétől vállalja a tesztelés költségeit, ezután az ehhez kapcsolódó anyagi terheket mindenkinek magának kell viselnie.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 14. 17:05, péntek | Helyi

Ünnepi nyitvatartás a félegyházi parkfürdőben

A Félegyházi Termál Parkfürdő az augusztus 20-i ünnep miatt az alábbi nyitvatartással várja kedves Vendégeit.

2020. Augusztus 14. 10:13, péntek | Helyi

Megújul a petőfiszállási Polgármesteri Hivatal

Petőfiszállás Község Képviselő-testülete tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a 2020. augusztus 14-én megrendezésre kerülő felújított Polgármesteri Hivatal átadási ünnepségére!

2020. Augusztus 13. 14:08, csütörtök | Helyi

Egy is SOK(K)!

Az elmúlt napokban több halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében. A hasonló tragédiák elkerülési lehetőségeire hívja fel a rendőrség a lakosság figyelmét.

2020. Augusztus 13. 09:32, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.