Városlista
2021. december 4, szombat - Barbara, Borbála

Hírek

2013. Április 17. 14:12, szerda | Helyi
Forrás: - Gulyás -

Betűbölcsi a városi könyvtárban

Betűbölcsi a városi könyvtárban

Szunyiné Kis Anita önkéntes szoptatási szakértő tartott előadást április 16-án kedden a városi könyvtárban a Betűbölcsi keretén belül.

Szunyiné Kis Anita önkéntes szoptatási szakértő tartott előadást április 16-án kedden a városi könyvtárban a Betűbölcsi keretén belül. A résztvevők hasznos ismereteket kaptak a szoptatás jegyében történő táplálásról, a természetes szemléletű babagondozásról. Az irányított beszélgetés során pedig az édesanyák megoszthatták egymással tapasztalataikat, aktuális és várható problémáikat, valamint választ kaptak felmerülő kérdéseikre is.
Szunyiné Kis Anita kérdésünkre elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy az anya miként éli át ezt az időszakot, hiszen ez határozza meg a későbbiekben az anya és a gyermek közötti kötődést, a családdá válás folyamatát. Elengedhetetlen tehát, hogy az anyák megfelelő információkhoz jussanak, lehetőséget kapva arra, hogy átélhessék a babázás szépségeit. Sinkó Melinda, nemzetközi szintű tanácsadóval közösen a kötődő neveléssel kapcsolatos ismereteket próbálják immáron négy esztendeje átadni baba-mama csoportok, szoptatós fórumok, előadások keretében, ahol könnyed időtöltést, információ cserét is biztosítanak a kismamák számra. A munkába a védőnőket is bevonták. Közülük többen jelezték, hogy elvégezik a 40 órás “Korszerű szoptatási ismeretek” tanfolyamot.

A Baba-Mama csoport soron következő programjáért klikk IDE

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 11:47, szombat | Helyi

Miért jó adni (és nem csak karácsonykor)?

Világszerte szeretteink megajándékozása a karácsony egyik legjellegzetesebb szokása, amely a tudomány szerint legalább annyira pozitívan hat magára az ajándékozóra is, mint arra, akit meglepnek az ajándékkal.

2021. December 04. 11:46, szombat | Helyi

Államilag hitelesített szoftverrel törölhetők véglegesen a tartós adathordozókon tárolt adatok

Az új megoldás főként akkor tesz jó szolgálatot, ha az eszköztől gazdája megválna, és nem akarja, hogy az új tulajdonos hozzáférjen a rajta tárolt személyes adatokhoz.

2021. December 03. 19:27, péntek | Helyi

Kamion és kisbusz karambolozott az 542-es főúton

A tűzoltók Kiskunfélegyháza térségében végzik a mentést.

2021. December 03. 11:16, péntek | Helyi

Árokba csapódott egy autó az 5-ös főúton

A baleset a Kiskunfélegyháza és a petőfiszállási elágazás közötti szakaszon történt.