Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Április 17. 14:12, szerda | Helyi
Forrás: - Gulyás -

Betűbölcsi a városi könyvtárban

Betűbölcsi a városi könyvtárban

Szunyiné Kis Anita önkéntes szoptatási szakértő tartott előadást április 16-án kedden a városi könyvtárban a Betűbölcsi keretén belül.

Szunyiné Kis Anita önkéntes szoptatási szakértő tartott előadást április 16-án kedden a városi könyvtárban a Betűbölcsi keretén belül. A résztvevők hasznos ismereteket kaptak a szoptatás jegyében történő táplálásról, a természetes szemléletű babagondozásról. Az irányított beszélgetés során pedig az édesanyák megoszthatták egymással tapasztalataikat, aktuális és várható problémáikat, valamint választ kaptak felmerülő kérdéseikre is.
Szunyiné Kis Anita kérdésünkre elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy az anya miként éli át ezt az időszakot, hiszen ez határozza meg a későbbiekben az anya és a gyermek közötti kötődést, a családdá válás folyamatát. Elengedhetetlen tehát, hogy az anyák megfelelő információkhoz jussanak, lehetőséget kapva arra, hogy átélhessék a babázás szépségeit. Sinkó Melinda, nemzetközi szintű tanácsadóval közösen a kötődő neveléssel kapcsolatos ismereteket próbálják immáron négy esztendeje átadni baba-mama csoportok, szoptatós fórumok, előadások keretében, ahol könnyed időtöltést, információ cserét is biztosítanak a kismamák számra. A munkába a védőnőket is bevonták. Közülük többen jelezték, hogy elvégezik a 40 órás “Korszerű szoptatási ismeretek” tanfolyamot.

A Baba-Mama csoport soron következő programjáért klikk IDE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.